Tyskland advarer mot boikott av russisk olje

Den tyske regjeringen advarer mot importforbud på russisk olje. USA sa søndag at tiltaket var oppe til vurdering blant mulige nye sanksjoner mot Russland.

Den tyske regjeringen advarer mot importforbud på russisk olje. USA sa søndag at tiltaket var oppe til vurdering blant mulige nye sanksjoner mot Russland. Utenriksminister Annalena Baerbock mener at en oljeembargo vil være umulig å opprettholde.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Det meldes om kraftigere angrep og sivile tap i Ukraina, der Russland innledet en invasjon for halvannen uke siden.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har oppfordret allierte til å stramme ytterligere til de allerede omfattende sanksjonene mot Moskva, blant annet ved å boikotte landets lønnsomme olje- og gassnæring.

USAs utenriksminister Antony Blinken sa tidligere søndag at amerikanerne og europeiske allierte var i samtaler om målrettede sanksjoner mot russisk olje.

Men i Tyskland, som for øyeblikket har presidentskapet i G7, sier utenriksminister Annalena Baerbock at et slikt tiltak vil være nytteløst, fordi det ikke kan opprettholdes på lang sikt.

– Det monner ikke om vi om tre uker finner ut at vi kun har igjen noen dager med strøm i Tyskland og derfor må gå tilbake på disse sanksjonene, sa hun søndag.

Også finansminister Christian Lindner uttaler skepsis til en oljeembargo i et intervju med Bild.

Tyskland er avhengige av fossil energi fra Russland. Landet får anslagsvis 55 prosent av gassen og 42 prosent av oljen og kullet fra russerne.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kraftig oljeprishopp – prisen bikket 130 dollar fatet natt

  2. Tyskland og Ukraina advarer mot panikk

  3. Nato-sjefen: Alt tyder på et fullskala russisk angrep på Ukraina

  4. Norge og EU stenger luftrommet for russiske fly

  5. Sentralbank: Importforbud på energi kan gi resesjon i Tyskland