Kinesisk hedgefond med avkastning på 2.100 prosent

Fondet gjør det sylskarpt i en ekstremt volatil tid. Samtidig sliter mange andre fond med å slå den generelle markedsutviklingen.

VANVITTIG AVKASTNING: Den kinesiske hedgefondforvalteren Wang Bing kan vise til en avkastning på hele 2.100 prosent siden mars i fjor i fondet Guli Trend Agressive Strategy. Bildet viser mann går forbi en skjerm som viser utviklingen på den kinesiske Hang Seng indeksen (illustrasjonsfoto).

Philippe Lopez AFP
 • Geir Molnes
Publisert:

Guli Trend Agressive Strategy-fondet har levert en voldsom avkastning til sine investorer. Siden mars 2015 er fondet opp hele 2.100 prosent.

Det er den kinesiske hedgefondforvalteren Wang Bing som står bak fondet. Med en rekke girede investeringer har han hentet ut den enorme avkastningen i et marked som preges av sterk volatilitet, skriver Bloomberg.

Fondet skiller seg ut i en tid der en rekke hegdefond sliter med dårlig avkastning. Flere må gang etter gang se seg slått av den generelle utviklingen i markedet.

I en slik situasjon vil det heller lønne seg å investere pengene i et indeksfond, som har langt lavere gebyrer.

Kan det vare?

Mens mange konkurrenter sverger til datatrading gjennom avanserte algoritmer, har Wang valgt seg ut en annen strategi. Han forteller til Bloomberg at velger sine aksjer gjennom en god gammeldags analyse av tilbud og etterspørsel.

Men det er uvisst om trenden vil vedvare for hedgefondkometen, eller om den massive avkastningen kun vil vise seg å være en kortvarig statistisk uteligger.

Les også

I verdens største hedgefond bruker alle ansatte flere timer på å studere hverandre

– Det finnes alltid muligheter til å gjøre stor fortjeneste, eller gå på store tap hvis du tar feil, når prisene svinger mye, sier Wang til Bloomberg.

Over en periode på to måneder tidligere i år ble kinesiske handelsvarer omsatt for svimlende 2.143 milliarder kroner hver dag. Siden det har markedet vært preget av sterk volatilitet.

Går mot strømmen

Wang mener han har klart å time opp- og nedturene nesten perfekt. Han klarte å skape avkastningen på 2.100 prosent gjennom offensivt girede handler i terminkontrakter.

Forvalteren mener den store databoomen innen trading, bare har gjort hans jobb enklere.

– Jeg har en mer langsiktig tilnærming og driver sjeldent med daytrading. Høyfrekvens-handlere har hjulpet meg fordi de forsterker pristrendene, sier han til Bloomberg.

Les også

I verdens største hedgefond bruker alle ansatte flere timer på å studere hverandre

Les også

Polsk milliardær ville etablere selskap på Bouvetøya

Les også

Norsk hedgefond-milliardær kjøpte leilighet til 89 mill.

Les også

– Overrasket over at et oljeprisfall gir slike utslag

Her kan du lese mer om

 1. Aksjer
 2. Fondssparing
 3. Kina
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Norske Rune trader svingninger i hjertet av London

 2. Betalt innhold

  Å ha rett i 2008, har vist seg som en forbannelse for hedgefond-stjernene

 3. Norsk premiefond i London legges ned etter fire år

 4. Annonsørinnhold

 5. Historien om Skagen: Megasuksess i motvind

 6. USA straffer Kina for å dumpe aluminiumsfolie