USA opphever tilbakekalling av visum

USA reverserer kanselleringen av visum for borgere fra sju overveiende muslimske land. Årsaken er at en dommer tilsidesatte Donald Trumps innreiseforbud. 

KONTROVERSIELT FORBUD: Det har vært en rekke demonstrasjoner verden rundt mot innreiseforbudet som Donald Trump innførte for en drøy uke siden. Her fra lørdagens protest i London.
Publisert: Publisert:

Det innebærer trolig at titalls tusen mennesker som har fått sine visum tilbakekalt den siste uka, nå kan få mulighet til å reise inn i USA.

Departementet for innenlandssikkerhet opplyser samtidig at myndighetene ikke lenger vil instruere flyselskaper til å hindre passasjerer fra de aktuelle landene å gå ombord i fly til USA, så sant de har visum.

En føderal dommer i delstaten Washington tilsidesatte det omstridte innreiseforbudet fredag. Presidentordren har i over en uke ført til at borgere fra Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Jemen og Libya har blitt nektet innreise til USA, selv om de har gyldig visum.

Les også

Trump har gjort meksikansk peso «great again»

Domstolens midlertidige forføyning er landsomfattende, og amerikansk UD bekrefter lørdag at de omgjør annulleringen av visumene for borgere som ble omfattet av forbudet.

Tidligere har utenriksdepartementet opplyst at opptil 60.000 utlendinger fra de sju landene har fått sine visum "midlertidig opphevet" i tråd med Trumps ordre om å nekte dem innreise.

Departementet opplyser at det nå har reversert annulleringen slik at visumene igjen er gyldige. Det skjer etter en orientering fra justisdepartementet om kjennelsen fra dommer James Robart i delstaten Washington fredag.

Les også

Trump i gang med å reversere Obamas finansreform

Les også

Oljeprisen stiger på nye Iran-sanksjoner

Les også

Slik skal Japan skaffe Trump 700.000 nye jobber

Publisert:

Her kan du lese mer om