USA svartelister 28 nye kinesiske selskaper

Alex Brandon / AP
Publisert:

Donald Trump og administrasjonen har mandag kveld lagt til 28 nye selskaper på svartelisten. Selskapene på listen hindres i å kjøpe amerikanske produkter, skriver New York Times.

Ifølge det amerikanske handelsdepartementet har alle selskapene vært involvert i brudd på menneskerettigheter og overgrep i Kinas kampanje rettet mot uigurer og andre overveiende muslimske minoriteter i regionen Xinjiang.

Ifølge tidligere informasjon er årsaken til svartelistingen delvis grunnet kameraer med ansiktsgjenkjenning som kan brukes i spionasje.

Kinesiske Hikvision skal være blant de svartelistede selskapene, sammen med Dahua Technology og Megvii Technology.

Hikvision er en av verdens største produsenter av videoovervåkningsprodukter og er sentral i Kinas ambisjoner om å være den øverste globale eksportøren av overvåkningssystemer.

Selskapet har en markedsverdi på over 37 milliarder dollar (323,4 milliarder kroner), og omtaler seg selv som verdens største produsent av utstyr for videoovervåkning.

I august forbød Trump-administrasjonen amerikanske føderale etater å kjøpe utstyr og skaffe tjenester fra Huawei og to andre selskaper.

Trump legger 28 selskaper til på svartelistenTrump forbød føderale etater å kjøpe utstyr og tjenester