Trump-leiligheter på «billigsalg» over hele USA

Leiligheter i tidligere president Donald Trumps luksusblokker selges unna til priser som ikke har vært lavere på ti år.

BOR I TRUMP-BYGG: Lane Blue i en leilighet han kjøpte i et Trump-bygg i Las Vegas. Han betalte 160.000 dollar for en annen Trump-leilighet, 350.000 mindre enn selgeren betalte for 13 år siden.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Eiendomsmeglere nyhetsbyrået AP har snakket med mener det kraftige prisfallet skyldes en kombinasjon av Trumps polariserende renomme og coronapandemien.

Det er et kraftig tilbakeslag for et merkenavn som tidligere fristet de rike og berømte til å betale overpris for å bo i en bygning med Trumps forgylte navn over døren.

– Halvparten ville ikke bo i et Trump-bygg for alt i verden. Men så er det folk som meg, sier bilselgeren Lou Sollecito, som har kjøpt en leilighet med to soverom i New York med utsikt til Empire State Building.

– Det var et supert kjøp, sier han om prisen på 3 millioner dollar, nesten én million dollar mindre enn det selgeren måtte betale i 2008.

Les også

Facebook vil utestenge Trump i to år – og kanskje lenger

Arbeidere i ferd med å fjerne Trump-navnet fra bygget som tidligere het Trump Place i New York.

Mer enn 30 prosent ned

En undersøkelse AP har gjort av 4000 eiendomsoverdragelser i elleve Trump-bygninger i Chicago, Las Vegas, Hawaii og New York de siste 15 årene, viser at prisen for en del leiligheter og hotellrom har sunket med en tredel eller mer.

Det er et betydelig større prisfall enn i andre tilsvarende bygninger og innebærer at leiligheter i Trumps bygninger går for hundretusener eller en million mindre enn de ville gjort for få år siden.

– De gir dem bort, sier Lane Blue, som i mars betalte 160.500 dollar for en liten leilighet i Trumps Las Vegas Tower. Det var 350.000 dollar mindre enn selgeren betalte i 2008. Det er den andre Trump-leiligheten han kjøper, og blir kanskje ikke den siste.

Det er vanskelig å si hvor mye av prisfallet som skyldes Trumps navn. Mange av byggene er i områder som ble hardt rammet av pandemien, eller er hoteller som måtte stenge.

Les også

USAs tidligere finansminister solgte luksusleilighet til over 200 mill.

Fjerner navnet

Men navnet hans har ikke hjulpet. Allerede året etter at han ble president begynte bygg i Panama, Toronto og Manhattan som betalte millioner for å bruke navnet hans, å fjerne det igjen.

Etter at Trump ble anklaget for å ha pisket opp tilhengerne som stormet kongressen i januar, ble ting verre. Banker sluttet å gi ham kreditt, PGA kansellerte en golfturnering på golfklubben hans, og New York City sparket ham fra en stilling i Bronx.

Flere eiendomsmeglere sier at mange kjøpere ikke engang vil se på Trump-bygg nå.

– Jeg ville vært glad om navnet hans ble fjernet. Det er pinlig, sier Gary Gabriel som har en leilighet i Trump Palace i New York.

Visepresident i Trump Organization Eric Trump ønsker ikke å kommentere saken overfor AP.

Les også

2,5 millioner arbeidsløse amerikanere mister stønad

Publisert: