Harris: – Dere tapte handelskrigen

Joe Bidens visepresidentkandidat gikk til angrep på Trumps handelskrig mot Kina. Mike Pence kontret med at Biden aldri tok opp kampen da han var visepresident.

Kamala Harris og Mike Pence møttes til visepresidentdebatt i natt.
Publisert:

Det amerikanske folket fikk servert en langt mer sivilisert debatt enn Donald Trump og Joe Biden ga dem forrige uke, da visepresidentkandidatene Kamala Harris og Mike Pence møttes til debatt natt til torsdag.

Debatten har blitt trukket frem som ekstra viktig på bakgrunn av Donald Trump og Joe Bidens høye alder.

Et av temaene som kom opp i debatten var Kina, som visepresident Mike Pence mente har ansvar for coronakrisen.

– Presidenten har stått opp mot Kina og han vil fortsette med det. De må stå til ansvar for hva de har gjort mot USA med coronaviruset, sa Pence som også trakk frem at Trump allerede innen utgangen av januar stoppet flyginger til Kina.

Les også

Amerikaner etter Trumps skatteavsløring: – Han er en blodsuger

Pence: – Joe Biden tok aldri kampen

Harris på sin side gikk til angrep mot Trump-administrasjonens handelskrig mot Kina.

– Dere tapte handelskrigen – dere tapte den, sa Harris.

Hun mente at på grunn av handelskrigen har 300.000 industriarbeidsplasser gått tapt, og at prisene på varer hadde økt betydelig for amerikanere.

– Tapte handelskrigen mot Kina? Joe Biden tok aldri kampen, svarte Pence, som på sin side hevdet at Demokratene vil ødelegge økonomien med nye reguleringer og skatteøkninger.

Harris svarte at det var Barack Obama og Biden som reddet USAs bilindustri i 2008, mens Pence stemte imot.

Les på E24+

Kommentar: Derfor er Biden bedre enn Trump for økonomien

USAs visepresident Mike Pence under debatten natt til torsdag

Mener Trump har ødelagt tilliten til andre land

Harris beskyldte også Trump for å ødelegge USAs posisjon i verden og støtten for allierte. Hun trakk også frem en undersøkelse fra Pew som viser at USAs allierte har større tillit til Xi Jinping enn Donald Trump.

Noe av den viktigste kapitalen USA har i verden, er at andre land kan stole på USAs ord, men at Trump-administrasjonen har ødelagt den tilliten, sa hun.

Pence svarte at Trump flyttet USAs Israel-ambassade til Jerusalem, fikk Nato-landene til å betale mer av sin del, og at Trump ødela IS-kalifatet og fikk tatt livet av IS-lederen al-Baghdadi.

Harris viste også til at Trump kalte falne amerikanske soldater tapere.

Les også

Biden til Trump: - Kan du holde kjeft, mann!

Pence: – Biden vil øke skattene

I en opphetet sekvens rundt skatter sa Pence at Biden ønsker å øke skattene på dag en.

– Det er ganske ekstraordinært i en situasjon hvor vi har en pandemi og vi har mistet 22 millioner jobber, sa Pence som la til at over 11 millioner jobber allerede er tilbake igjen.

Coronatiltakene var skjerpet i forkant av debatten. Begge debattantene satt ved hver sin pult, og pleksiglass skilte dem.

– Biden vil ikke øke skattene på dem som tjener mindre enn 400.000 dollar, svarte Harris.

Etter at moderator Sarah Page viste til den vanskelige situasjonen for økonomien nå, svarte Harris at en Biden-administrasjon vil satse på infrastruktur og gratis utdanning på college.

Pence svarte at Trump-administrasjonen står for den beste økonomiske utviklingen på lenge, og hevdet at demokratenes plane om å avskaffe skattereformen vil ødelegge økonomien.

Publisert: