Hongkong er verdens dyreste by å bo i

Hongkong havner igjen på toppen av lista over verdens dyreste byer å bo i. Som nummer to kommer litt overraskende nykommeren Ashgabat i Turkmenistan.

Hongkong havner igjen på toppen av lista over verdens dyreste byer å bo i.

Vincent Yu / AP / NTB scanpix
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Lista fra Mercer er basert på hvor mye en husholdning må betale for 200 utgiftsposter, inkludert bolig, transport, mat, klær, husholdningsartikler og underholdning.

Hongkong er spesielt dyrt når det gjelder bolig, og havner derfor øverst, mens Ashgabat seiler opp på lista over 209 byer på grunn av rekordhøy inflasjon det siste året, noe som har gjort det ekstremt dyrt å importere råvarer.

Tokyo er på tredjeplass, mens Sveits holder stand som dyreste land, med tre land på topp ti lista: Zürich på fjerdeplass, Bern og Genève på åttende- og niendeplass

Les også

Ap-Jonas på telefonen med Aker og Equinor: Stortinget samlet bak oljepakke

Singapore er nummer fem og New York er nummer seks.

Med de kinesiske byen Shanghai og Beijing som nummer sju og ti på lista, har Asia nå seks av de ti dyreste byene i verden.

Den dyreste byen i Afrika, Ndjamena i Tsjad, har i år for øvrig passert San Francisco i USA på lista. De to ligger rett foran Lagos i Nigeria, som i år har passert britiske London.

Hensikten med oversikten er å informere internasjonale selskaper om kostnadene i ulike land, slik at de vet hva de ansatte i utlandet skal betales i kompensasjon når de er stasjonert utenlands.

Les også

Disse finanskjendisene får statlig krisehjelp

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Asia
  2. Hongkong

Flere artikler

  1. Rekordmange dollarmilliardærer på Forbes liste: – De veldig, veldig rike ble veldig, veldig mye rikere

  2. Sliter med å få løs gigantskipet: Stopper verdier for flere milliarder

  3. Danmark og Sverige slår Norge på klimarangering

  4. Byttehandel ga prisrekord i Tromsø

  5. Rema 1000 åpner butikk nummer 1.000