Valglokalene har åpnet i Bulgaria

Etter en vinter preget av politisk kaos og store protester, er det få som tror parlamentsvalget i Bulgaria vil gi et klart regjeringsalternativ.

VALG: Store demonstrasjoner fikk den konservative regjeringen til å gå av for bare tre måneder siden. Likevel er det ventet at det konservative partiet vil få flest stemmer.
Publisert: Publisert:

Søndag morgen åpnet valglokalene. Det er ventet at det konservative partiet til tidligere statsminister Bojko Borisov vil få flest stemmer, selv om store demonstrasjoner fikk regjeringen hans til å gå av for bare tre måneder siden.

Den tidligere livvakten og hans parti GERB vil få mellom 29 og 35 prosent av stemmene, sier de siste meningsmålingene. Det sosialistiske BSP-partiet ligger an til å få mellom 25 og 32 prosent.

Dermed vil trolig valget ende med et splittet parlament, og begge partier vil få en tøff oppgave med å få de mindre partiene med i en koalisjonsregjering.

Seks år etter at bulgarerne ble med i EU, ligger lønningene fortsatt langt under det europeiske snittet. I vinter rant det over for mange, og dårlige levekår, stigende ledighet, regjeringens innstrammingspolitikk, korrupsjon og politisk kameraderi utløste landsomfattende protester.

Publisert: