Ser etter subprime-kupp

Investeringsfond i Midt-Østen er ute etter amerikanernes rester.

  • Marthe Skaar
Publisert:,

Det statlige investeringsfondet i Kuwait er på utkikk etter amerikanske investeringer som går på billigsalg etter subprime-krisen.

Dermed følger Kuwait i fotsporet til sine naboer i Midt-Østen som den siste tiden har uttalt offentlig at de ønsker å investere i det kriserammede amerikanske bankmarkedet.

Regjeringen i Kuwait tror at kredittkrisen går mot slutten og ser etter subprime-kupp før prisene stiger.

Les også: Årets ord

- Muligens er vi nå inne i stormens øye og nærmer oss enden på krisen. Derfor tror vi ikke prisene vil falle mye mer, sier lederen for kuwaitiske investeringsmyndigheter Bader Al-Sa'ad til Financial Times.

I naboenes fotspor

Mens investorer fra andre områder har flyktet fra det amerikanske bankmarkedet har flere investeringsfond i Midt-Østen nå fattet interesse for dette markedet.

I november investerte Abu Dhabis statlige investeringsfond i banken Citigroup.

I desember kom det meldinger om at både Merrill Lynch og Morgan Stanley fikk skutt inn nye kapital fra fond i Midt-Østen og Asia.

Les også: Merrill Lynch får milliardhjelp

Les også: Milliardsmell på morkne boliglån

Al-Sa’ad mener at Abu Dhabis investering i Citigroup ble gjort på et svært godt tidspunkt. Han ønsker nå at det statlige investeringsfondet i Kuwait som han leder, bestemmer seg raskt for nye investeringer i det amerikanske markedet - for å utnytte de mulighetene som subprimekrisen har skapt.

Leter i Asia

Investeringsfondet er det eneste i Midt-Østen hvor investeringene må følge landets lover og som overvåkes av landets nasjonalforsamling.

På grunn av dette kan beslutningsprosessen for nye investeringer trekke noe ut i tid sammenlignet med andre land i regionen hvor landets overhode bestemmer nye investeringer.

I den senere tid har fondet lett i nye markeder i Asia. De har vist særlig interesse for banker i regioner med sterk økonomisk vekst.

Fondet har allerede tjent svært godt på sin andel på 700 millioner dollar i Industrial and Commercial Bank of China.

Flere artikler

  1. Investorer: - 2008 blir sterkt

  2. Britene blir rikere enn amerikanerne i 2008

  3. Friere flyt av BH-er

  4. Annonsørinnhold

  5. Inder vil ha Jaguar og Land Rover

  6. USA åpner dørene for rentekutt