SVT varsler nye avsløringer rundt hvitvasking i Swedbank

Onsdag morgen vil SVT komme med nye avsløringer mot Swedbank. Også SEB har varslet at banken er gjenstand for undersøkelser fra kanalen.

Publisert: Publisert:

SVT-programmet Uppdrag Gransking kommer i onsdagens utgave til å presentere nye hvitvaskingsavsløringer om Swedbank, rapporterer Bloomberg.

Ifølge SVT har undersøkelsene rundt banken fortsatt etter at de har fått ny informasjon. Samtidig varsles det at noen av «de mest seriøse» bankreglene skal være brutt.

Swedbank har tidligere bekreftet at de har vært i kontakt med kanalen.

SEB fikk liste med selskapsnavn

Samtidig opplyste SEB tirsdag morgen at banken har fått en liste av SVTs Uppdrag Gransking som inneholder 194 selskapsnavn. SEB opplyser at avtalene med 95 prosent av selskapene allerede er terminert.

«I de tilfellene der SEB har funnet mistenkelig aktivitet har denne blitt rapportert til relevant politimyndighet», skriver SEB i meldingen.

Der det fremdeles finnes et kundeforhold mener SEB at selskapene møter bankens kriterier, og at informasjonen de nå sitter med ikke gjør at man trenger å ta en ny vurdering på dette.

Banken opplyser videre at hovedandelen av listen består av kunderelasjoner fra Estland.

Dokumentar sendes onsdag

SEB gjentar samtidig at dersom det kommer frem ny informasjon, som banken ikke er kjent med på nåværende tidspunkt, vil den handle. Videre opplyses det at banken ikke har annen informasjon om hva som kommer i programmet.

Swedbank har tidligere opplyst at også de er en del av programmet fra Uppdrag Gransking. SVT har tidligere avvist å kommentere hva programmet handler om, med unntak av å si at de gjennom to programmer denne høsten undersøker bankverden.

Uppdrag Gransking-programmet om Swedbank skal sendes onsdag kveld, og vil bli tilgjengelig på morgenkvisten. Det er ikke klart om SEB også inngår i denne dokumentaren.

Meldingen fra SEBSEB med i dokumentar om hvitvasking
Publisert: