Her er meningsmålingen som får Trump til å smile

For første gang på flere uker leder Donald Trump over Hilary Clinton på en meningsmåling.

KAN SMILE: Republikanernes presidentkandidat Donald J. Trump.
 • Camilla Huuse
Publisert:

Målingen er foretatt av Langer Research Associates for de anerkjente nyhetsmediene ABC News og Washington Post. Den siste uken har avisene fortatt daglige meningsmålinger blant et utvalg amerikanere som har registrert seg for å stemme, og som mest sanynlig vil benytte seg av muligheten. Målingene viser at mens Clinton hadde overtaket på Trump helt frem til 30.oktober, har han nå gått foran henne med 0,7 prosentpoeng

Ifølge den nye målingen ville 46 prosent stemt på Trump om det var valg i dag, mot 45 prosent på Clinton.

Den siste uken har Clinton mistet 7 prosentpoeng på denne målingen, skriver ABC News. Spesielt har populariteten stupt etter fredagens uttalelse fra FBI om at de vil etterforske epostkontoen hennes.

Les alt om USA-valget her!

Fremdeles liten sjanse til å vinne

Trump har hatt overtaket på Clinton tidligere, men det er flere uker siden sist republikaneren ledet på meningsmålingene. Helt siden den første presidentdebatten, og spesielt etter sine siste sexistiske uttalelser om kvinner, har Trump ligget bak.

Dårlig nytt i valgkampen: Kvinnene flykter fra Donald Trump

Nate Silver er blant amerikanerne som følger valget tettest. Den anerkjente tallknuseren, som tidligere har forutsett flere valgvinnere med kirurgisk presisjon, skriver i en oppdatering på bloggen sin at Trump tar innpå Clinton. Ifølge et kart han har laget, som sammenligner alle nye meningsmålinger i USA, har Trump fremdeles liten sjanse til å vinne.

Få siste nytt om valget i VGs valgstudio

Clinton leder fremdeles

Noen av de siste målingene viser at Clinton fremdeles har overtaket. Ifølge kartet til Silver har 75,6 prosent sjanse for å vinne valget, mot 24,4 prosent til Trump.

* Fredag forrige uke viste en nasjonal meningsmåling utført av Politico at Clinton ledet med tre prosentpoeng foran Trump. Clinton har mistet tre prosentpoeng siden forrige gang den samme målingen ble utført.

* En nasjonal meningsmåling utført av The Times forrige helg viste at Clinton ledet med ett prosentpoeng – nærmere har Trump aldri kommet Clinton på denne målingen.

* En serie målinger utført i vippestater søndag forrige uke viste at Trump har tatt innpå Clinton med ett prosentpoeng fra uken før i stater som kan bli avgjørende for valget.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Donald Trump
 2. Barack Obama
 3. USA
 4. Hillary Clinton
 5. USA-valg 2016

Flere artikler

 1. Clinton holder fortsatt stand

 2. Clintons forsprang krymper ytterligere

 3. Studie: Trumps skatteplaner vil gi statlig underskudd på 7.200 milliarder dollar

 4. Clinton leder fortsatt over Trump

 5. Uro i finansmarkedene etter god Trump-måling