JPMorgan skal flytte hundrevis av ansatte ut av London

Den amerikanske investeringsbanken ønsker å være godt forberedt, uansett utfall av Brexit-forhandlingene.

FLAGGER UT: J.P. Morgan føyer seg inn i rekken av banker med planer for en utflagging av deler av virksomheten fra Londons finansdistrikt, Canary Wharf.
Publisert: Publisert:

Theresa May sier hun skal være en «bloody difficult woman» i Brexit-forhandlingene, men de store bankene tar allikevel sine forholdsregler.

Flere planlegger massiv flytting av ansatte lenge før forhandlingene er ferdige, og sist ut er J.P. Morgan Chase, som sier de vil å flytte hundrevis av ansatte fra London, til Dublin, Frankfurt og Luxembourg, skriver Bloomberg.

Tre byer

– Vi kommer til å benytte oss av de tre bankene vi allerede har på plass i Europa som utgangspunkt for vår drift, uttalte Daniel Pinto, leder for investeringsbankvirksomheten, i et intervju tirsdag.

Les også

EU banket igjennom veikart for brexit

– Vi kommer til å måtte flytte hundrevis av personer på kort tid for å være klare fra dag én – når forhandlingene er ferdig. Etter det må vi se på langtidsutsiktene, sa han.

Det er frykten for at det blir vanskeligere for Storbritannia og ta del i EUs indre marked som er årsaken til at banken nå tar sine forholdsregler.

Før folkeavstemningen i fjor uttalte bankens administrerende direktør, Jamie Dimon, at så mange som 4.000 ansatte kunne bli relokalisert som følge av Brexit.

I januar uttalte samme mann at tallet kunne bli enten høyere, eller lavere, avhengig av utfallet av forhandlingene.

Les også

Tusk mener skilsmisseoppgjøret må komme først

Frankfurt og Dublin blir trukket frem som de mest attraktive byene, for internasjonale banker, men blant annet forsikringsgiganten American International Group (AIG) planlegger ifølge Financial Times å flytte sitt europeiske hovedkvarter til Luxembourg.

Flere flagger ut

J.P. Morgan er langt fra den første banken som offentliggjør sine planer om å flytte ansatte ut av London.

Forrige uke uttalte Deutsche Bank at de vurderer å flytte 4.000 av sine ansatte ut av London, Barclays sier de skal ha en beredskapsplan klar i løpet av året, og Goldman Sachs har uttalt at de sannsynligvis vil starte å med flytting neste år.

Ifølge Bloomberg er J.P. Morgan allerede på leting etter kontorlokaler i Dublin og Frankfurt, og de skal ha uttrykt ønske om fleksibilitet hos utleier når det kommer til størrelse. På den måten kan redusere eller utvide, avhengig av hvordan den endelige Brexit-avtalen ser ut.

Publisert:

Her kan du lese mer om