Betaler 233 mill. for å reise til rommet med Bezos

En ukjent person har kjøpt den ledige plassen på den første bemannede flygingen som blir gjennomført av romfartsselskapet til Amazon-grunnlegger Jeff Bezos.

OPPFYLLER DRØMMEN: Jeff Bezos kunngjorde tidligere denne uken at han vil reise til verdensrommet sammen med broren. Ifølge Bezos har romfart vært en drøm siden han var fem år gammel.
  • E24
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Helt siden jeg var fem år gammel, har jeg drømt om å reise til verdensrommet. Den 20. juli vil jeg ta den reisen med min bror. Det største eventyret, med min beste venn.

Slik kunngjorde Jeff Bezos, verdens rikeste mann, nyheten på Instagram tidligere denne uken.

Den tredje og siste plassen på flygningen i regi av selskapet Blue Origin har vært lagt ut til auksjon. Lørdag ble auksjonen avsluttet.

Hvem kjøperen er, vil bli offentliggjort i løpet av de nærmeste ukene. Men vedkommende måtte ut med 28 millioner dollar, tilsvarende 233 millioner kroner, for å sikre seg plassen.

Han eller hun skal reise sammen med Jeff Bezos og broren, som har sikret seg de to andre plassene i New Shepard-kapselen.

Turen skal vare i totalt ti minutter, og fire av de minuttene vil være over Kármán-linjen, som er den internasjonalt anerkjente grensen mellom jordens atmosfære og verdensrommet.

Les også

Jeff Bezos skal reise ut i verdensrommet

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Jeff Bezos skal reise ut i verdensrommet

  2. Vellykket romferd for verdens rikeste mann

  3. Nederlender skal på romferd med Jeff Bezos - blir tidenes yngste i rommet

  4. Milliardærkappløp om romturisme

  5. Richard Branson var på kanten til verdensrommet