Nøkkelseirer til Sanders og Cruz

Bernie Sanders og Ted Cruz holder liv i presidentdrømmen på hver sin side med seirer i tirsdagens nominasjonsvalg i Wisconsin.

TAR INNPÅ: Presidentkandidat Bernie Sanders fortsetter sin opptur etter å ha vunnet i tre delstater i forrige runde, og han nærmer seg Clinton ytterligere, selv om den tidligere førstedamen og utenriksministeren fortsatt leder klart.

Mark Kauzlarich Reuters
 • NTB
Publisert:

Foreløpige resultater viser at Sanders slår Hillary Clinton i Demokratenes nominasjonsrunde, mens republikaneren Cruz får flest stemmer i konkurranse med Donald Trump og John Kasich.

Seieren i «ostestaten» er svært viktig for begge kandidatene, ettersom de ligger et stykke bak lederne i kampen om å bli nominert til høstens presidentvalg i USA.

– Dette er et vendepunkt, et kamprop. Kveldens resultat gjør at jeg er mer og mer overbevist om at vi får de 1.237 delegatene vi trenger for å vinne nominasjonen, sa Cruz til sine tilhengere.

Klar seier

Da 60 prosent av stemmene var talt opp, ledet Cruz med 50 prosent mot Trumps 33 og Kasichs 15 prosent. Det betyr at han er sikret over halvparten av de 42 republikanske delegatene som står på spill tirsdag.

At Cruz styrer mot en klar seier i Wisconsin, delstaten der Det republikanske partiet ble grunnlagt, sier en del om motstanden mot Trump, som er upopulær blant flere i partiledelsen.

Før valget i delstaten hadde Trump sikret seg 737 delegater, Cruz 475 og Kasich 143.

Sanders-løft

På demokratisk side leder Sanders med 56 prosent av stemmene, mens Clinton ligger an til å få 44 prosent idet 62 prosent er registrert. Så langt er Sanders sikret 44, mens Clinton får minst 28 av de 86 delegatene.

Sanders fortsetter dermed sin opptur etter å ha vunnet i tre delstater i forrige runde, og han nærmer seg Clinton ytterligere, selv om den tidligere førstedamen og utenriksministeren fortsatt leder klart.

– Denne framdriften gir oss en fantastisk sjanse til å vinne i California, Oregon og andre stater. Vår valgkamp gir energi og entusiasme til millioner av amerikanere, strålte Sanders.

Han sto med 980 delegater før tirsdagens valg, mens Clinton hadde sikret 1.243. I tillegg har hun støtte fra langt flere superdelegater, tillitsvalgte i Det demokratiske partiet som står fritt til å velge hvilken kandidat de støtter.

Les også

Økonomer tviler på Trumps regnestykke

Les også

Overlegen seier

Les også

Bernie Sanders samlet inn mest penger i februar

Her kan du lese mer om

 1. Hillary Clinton
 2. Bernie Sanders
 3. USA-valg 2016
 4. Donald Trump
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Trump og Clinton fester grepet om nominasjonene

 2. Historisk Clinton klar for duell mot Trump

 3. Seier til Trump og Clinton i New York

 4. Annonsørinnhold

 5. Trump med cruzkontroll på nominasjonen

 6. Overlegen seier