EU varsler toll på amerikanske varer neste måned

EU planlegger å innføre toll på en rekke amerikanske produkter neste måned som svar på USAs toll på europeisk stål og aluminium.

HEVNTOLL: Amerikanske motorsykler er blant produktene som EU nå vil øke tollen på.

HEVNTOLL: Amerikanske motorsykler er blant produktene som EU nå vil øke tollen på.

Foto: Scott Olson AFP
Publisert:

– Vi regner med å ha fullført koordinasjonsarbeidet med våre medlemsland innen utgangen av juni slik at den nye tollen kan innføres i juli, sa EU-kommisjonens visepresident Maros Sefcovic onsdag.

Listen over berørte amerikanske produkter vil blant annet omfatte whisky og motorsykler.

Les også: Norsk Industri om EUs tollunntak: – En merkedag

Kunngjøringen fra EU kom dagen etter at Mexico kunngjorde en liste over amerikanske varer som nå vil få mellom 15 og 25 prosent toll. Listen består blant annet av svinekjøtt, ost, whisky og poteter. Mexico er i likhet med EU blitt pålagt toll på stål og aluminium av USA. Mexico vil klage USA inn for Verdens handelsorganisasjon (WTO).

Tirsdag ettermiddag avfeide EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker ryktene om at Norge vil bli rammet av EUs beskyttelsestiltak.

– Jeg har forsikret statsministeren om at vi jobber med en løsning for å myke opp de mulige konsekvensene dette vil kunne få for Norge. Det vil faktisk ikke få noen konsekvenser for Norge i det hele tatt, sa Juncker etter et møte med statsminister Erna Solberg i Brussel.

Les også

Lover at Norge ikke rammes av EU-toll

Les også

Kina truer med å droppe handelstiltak hvis USA innfører toll

Les også

Hotelltrøbbel for toppmøtet i Singapore

Her kan du lese mer om

Annonsørinnhold