Nord-Korea tar en halvtimes avstand fra Japan

Neste uke innfører Nord-Korea en egen Pyongyang-tid ved å stille klokken en halv time tilbake. Dermed slipper de å være i samme tidssone som «imperialistene i Japan».

BYTTER TIDSSONE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøker en utstilling av landbruksutstyr. Nå er det bestemt at Nord-Korea bytter tidssone for å ikke være i samme sone som Japan.
Publisert: Publisert:

Nord-Korea har ikke hatt sin egen tidssone siden 1912, da Japan innførte japansk tid i landet det annekterte to år tidligere.

Fra og med lørdag 15. august vil imidlertid Nord-Korea ligge en halv time foran Japan og Sør-Korea, altså GMT+8.30.

– De ondskapsfulle japanske imperialistene har gjort seg skyldig i utilgivelige forbrytelser som å frata Nord-Korea sin en egen tidssone, samtidig som de tråkket ned landet, skriver landets statlige nyhetsbyrå KCNA.

Også Sør-Korea har tidligere tatt avstand fra Japan ved å endre tidssone. Endringen ble gjort i 1954, men ble reversert sju år senere da Park Chung-Hee kom til makten.

Sørkoreanske myndigheter sier den nye tidssonen vil by på utfordringer ved det sørkoreanske industrikomplekset Kaesong, som ligger like over grensen til Nord-Korea.

Les også

Nord-Korea åpner for e-handel - uten internett

Les også

Russland demonstrerer vennskap med Nord-Korea

Publisert: