Tusenvis trosset demonstrasjonsforbud i Hongkong

Tusenvis av svartkledde og maskerte demonstranter strømmet lørdag ut i gatene i Hongkong, til tross for at politiet hadde lagt ned demonstrasjonsforbud.

Demonstranter knuste inngangspartiet til det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.
Politiet tok i bruk tåregass mot demonstrantene i Hongkong lørdag.
Demonstrasjonene i Hongkong
  • NTB-AP-DPA
Publisert:

En stor folkemengde blokkerte gater i det velstående shopping-strøket Causeway Bay, der de ropte slagord. En annen stor folkemengde samlet seg i den nærliggende Victoria Park.

Opprørspoliti brukte tåregass, vannkanoner og gummikuler for å spre demonstrantene. Politiet gjennomførte kroppsvisiteringer, og utstedte advarsler om at demonstrasjonene var ulovlige, og at demonstrantene hadde brutt myndighetenes forbud mot å tildekke ansiktene.

Senere kom det meldinger om at det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhuas redaksjonslokale i Hongkong var blitt angrepet av demonstranter lørdag kveld. Der knuste de glassdører, sprayet rød maling på vegger og startet en brann inne i resepsjonsområdet. Det er første gang at Xinhua har blitt utsatt for vandalisme under Hongkong-demonstrasjonene.

Det har siden juni jevnlig vært enorme demonstrasjoner i Hongkong, som startet etter at et lovforslag som åpnet for å utlevere folk til straffeforfølgelse i Fastlands-Kina, ble lagt fram. Lovforslaget har formelt blitt trukket, men protestene har fortsatt, og demonstrantene krever nå demokratiske reformer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Demonstrasjonene i Hongkong
  2. Menneskerettigheter
  3. Hongkong
  4. Protest

Flere artikler

  1. Demonstrasjonene eskalerer - økonomien slår sprekker

  2. Omstridt sikkerhetslov vedtatt – nå tar Kina mer makt over Hongkong

  3. Titusener i demonstrasjon i Hongkong

  4. SAS kutter avgang til Hongkong etter lavere etterspørsel

  5. Avis: Vil stanse omstridt lovforslag – Hongkong-børsen hopper