G20-landene lover å få fart på verdensøkonomien

POSITIV: Sjefen for Det internasjonale pengefondet, Christine Lagarde, var fornøyd med løftet som ble vedtatt av G20-lederne i Australia. Her er hun avbildet sammen med Australias statsminister Tony Abbot.
Publisert: Publisert:Lederne i G20-landene har under toppmøtet i Australia forpliktet seg til å iverksette reformer som vil øke landenens samlede økonomiske vekst med minst 2,1 prosent de neste fem årene.

– Vi har nå vist at regjeringer kan arbeide sammen og skape resultater. Vi skal og kan gjøre det bedre og skape flere jobber, sier Australias statsminister Tony Abbot, som var vert for helgens toppmøte i byen Brisbane.

Sjefen for Det internasjonale pengefondet, Christine Lagarde, er fornøyd med løftet.

– Når er det helt avgjørende å få iverksatt dette, med et sterkt forpliktende rammeverk slik at gjennomføringen kan overvåkes, sier Lagarde.

Økonomer er imidlertid skeptiske til om alle G20-landene vil våge å gjennomføre de lovede reformene når veksten allerede sakker bakut, blant annet i viktige land som Kina og Tyskland.

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at det anspente forholdet til Russland som følge av konflikten i Ukraina, hindrer forsøkene på å skape økonomisk vekst.

Les også:

Veksten tilbake i eurosonens største økonomi48 millioner europeere sliter med å få mat på bordetØkonomisk motvind for G20s vekstmålIMF gleder seg over synkende oljepris

Publisert: