Stengt inne i spurten

Thor Hushovd (24) var full av krefter og selvtillit foran spurten. Men så ble han innestengt ved reklameskiltene.

Publisert:

Hushovd hadde spart på kreftene under lørdagens etappe i Tour de France - og fryktet at han skulle bli frakjørt i den siste bakken før mål. Nordmannen hadde fått beskjed om at denne bakken var beintøff.

Men informasjonen fra ledelsen og de andre Credit Agricole-rytterne viste seg å være feil.

Etter bakketoppen var Hushovd og Stuart O'Grady utmerket plassert foran spurten. Og brått fikk Hushovd troen på at han kunne få sin etterlengtede etappeseier.

- Men så ble vi låst inne ved reklameskiltene. Det eneste vi kunne gjort var å dytte oss ut av det, men det er farlig, og ikke minst ulovlig, påpeker Hushovd, som mener at han kunne ha vært med og kjempe om en topplassering hvis han hadde kommet løs.

- Men slik er sykkelsporten. Det er tilfeldig hvordan feltet plasserer seg. Og det er alltid noen som ikke slipper frem, sier syklisten.

Høye mål

Totalt gjenstår 13 etapper i årets utgave. Hushovd anslår at han har sjanse til å slåss om etappeseier i fem av disse.

Allerede i dag får han muligheten, når de 184 gjenværende rytterne skal tråkke drøye 217 kilometer fra St. Martin de Landelles til Plouay. Så kommer de blytunge klatreetappene, hvor spurteksperten fra Norge bare skal sørge for å holde seg på setet.

- Jeg mangler prikken over i'en. Jeg har satt meg høye mål foran årets Tour. Og de er større enn å bli nummer syv og ti, forsikrer Thor Hushovd.

Gårsdagens 176 kilometer lange etappe fra Bagnoles-de-l'Orne til Avranches ble vunnet av australske Brad McGee.

Igor Gonzalez Galdeano beholder den gule ledertrøyen, mens storfavoritt Lance Armstrong var innblandet i en massevelt - og falt fra 3. til 8. plass.

PS! Thor Hushovds lagkaptein, Christophe Moreau, trengte behandling og tapte fire og et halvt minutter på ulykken et par kilometer fra mål. Flere av lagkameratene i Credit Agricole ventet på Moreau, men Hushovd og O'Grady fortsatte for fullt.

Publisert: