Inflasjonen i USA dempet seg i april

Inflasjonen i USA dempet seg til 6,3 prosent i april, viser USAs sentralbanks favorittmål. På forhånd var det ventet 6,2 prosent.

Publisert:

Det viser ferske tall fra det amerikanske analysebyrået BEA.

Den såkalte PCE-inflasjonen er USAs sentralbanks (Federal Reserve) foretrukne mål på prisveksten. Det er dette tallet Fed bruker når den setter renten.

På forhånd var det ventet at den totale indeksen ville vise en prisvekst på 6,2 prosent på årsbasis, ifølge Bloombergs konsensusestimat. Forrige måling var på 6,6 prosent.

Kjerneindeksen, som tar vekk de volatile mat- og energiprisene, var på 4,9 prosent – på linje med estimatet. Forrige måling var på 5,2 prosent.

PCE-tallene ligger lavere enn den amerikanske konsumprisindeksen, som la seg på 8,3 prosent i april. Kjerneinflasjonen var samtidig på 6,2 prosent. Dagens tall er imidlertid kjent for å gi et bredere bilde.

USAs sentralbank har fra før tatt kraftige grep i møte med skyhøy inflasjon. Ved forrige rentemøte hevet Fed renten med 0,5 prosentpoeng, og varslet samtidig lignende grep på de kommende møtene.

Disse signalene ble gjentatt i referatet fra møtet, som ble offentliggjort tidligere denne uken. Det ble godt mottatt i markedet, og de tre sentrale indeksene på Wall Street avsluttet dagen med oppgang.

– Markedet reagerer positivt når det ikke kommer overraskelser, sa sjefstrateg Christian Lie i Formue til E24 den gang.

Publisert:
Gå til e24.no