Trump: – Føler meg mye bedre nå

I en video fra sykehuset forteller Donald Trump at han er på bedringens vei, men at de neste dagene vil bli den «virkelige prøven».

Publisert: Publisert:

– Jeg kom hit og følte meg ikke så bra. Jeg føler meg mye bedre nå, sier president Donald Trump i en video lagt ut på Twitter sent lørdag kveld norsk tid.

Trump ble fraktet til sykehus sent fredag kveld, etter at han og førstedame Melania Trump bekreftet av de var smittet tidlig fredag morgen norsk tid.

– Jeg vil si at jeg begynner å føle meg bra. Man vet ikke, de neste dagene vil jeg tro er den virkelige prøven. Så vi får se hva som skjer i løpet av de kommende dagene.

Trump sier at førstedamen Melania Trump har det bra.

Trumps lege: – Han har hatt betydelig fremgang

Det hvite hus’ lege Sean Conley skriver i en melding natt til søndag norsk tid at den amerikanske presidenten er på bedringens vei.

– Det går fortsatt bra med Trump, og han har hatt betydelig fremgang siden han fikk diagnosen. I kveld fikk han sin andre dose Remdesivir uten problemer, skriver legen.

– Han har fortsatt ingen feber og trenger ikke oksygentilførsel, legger han til.

Trump tilbrakte mesteparten av ettermiddagen i arbeid, og har vært oppreist og beveget seg rundt i presidentfløyen på sykehuset uten problemer.

– Selv om han ikke er helt utenfor fare ennå, er teamet fortsatt forsiktig optimistisk. Planen i morgen er å fortsette observasjon av presidenten mellom dosene av Remdesivir, heter det i meldingen.

Forvirring rundt når presidenten ble smittet

Fredag klokken 00.44 amerikansk tid kunngjorde Donald Trump at både han og Melania hadde testet positivt for covid-19 og umiddelbart ville gå i karantene.

Men under en pressekonferanse foran militærsykehuset Walter Reed lørdag kom presidentens lege med nye opplysninger.

– Det er bare 72 timer etter diagnosen nå, uttalte Sean P. Conley mens resten av presidentens legeteam sto bak ham i en halvsirkel, iført hvite frakker og munnbind.

Da var det bare gått 36 timer siden Trump opplyste at han testet positivt. 72 timer ville innebære at presidenten testet positivt allerede onsdag morgen.

Les mer her: Full forvirring etter Trump-legens pressekonferanse

Stabssjef: – Var virkelig bekymret

Stabssjef i Det hvite hus Mark Meadows bekrefter at president Donald Trumps tilstand forverret seg fredag.

– I går var vi virkelig bekymret. Han hadde feber og oksygennivået i blodet hans gikk raskt nedover, sier Meadows i et intervju med Fox News.

Samtidig sier han at Trumps tilstand har bedret seg siden da.

– Han har gjort utrolig fremgang, sier stabssjefen.

Trump tror at han er tilbake snart

I videoen fra sykehuset takker presidenten legene og sykepleierne ved militærsykehuset Walter Reed, hvor han nå får behandling mot coronaviruset.

Trump sier at han tror at han er tilbake snart for å jobbe videre med valgkampanjen.

– Jeg ser frem til å gjøre ferdig valgkampen slik den ble startet, sier han.

Trump omtaler medisinene han blir behandlet med som «mirakler».

– Hvis man ser på de medisinene som jeg tar nå, og andre som kommer snart, helt ærlig så er de mirakler. Folk kritiserer meg når jeg sier det, men vi har ting som skjer som ser ut som mirakler som kommer fra Gud.

Les også

Utbruddet rundt Trump vokser: Minst seks var på samme seremoni

Trump takker for alle støttemeldinger han har fått fra det amerikanske folket og verdensledere.

– Jeg setter mest av alt pris på det som har blitt sagt av det amerikanske folket. Jeg setter veldig stor pris på det og kommer ikke til å glemme det.

Han sier i videoen at han kjemper mot viruset for alle de millioner av personer som er smittet over hele verden.

– Vi skal slå dette coronaviruset, eller hva man vil kalle det, sier han.

Se oversikt over Trumps mulige nærkontakter før han testet positivt her.

Ville ikke bli i Det hvite hus

Trump sier at han reiste til sykehuset fordi at han ikke ønsket å bli «låst inne» i et rom i Det hvite hus, uten å kunne treffe noen.

– Jeg hadde ikke noe valg. Jeg hadde ikke lyst til å bli i Det hvite hus, selv om jeg ble gitt det alternativet, sier Trump i videoen.

– Jeg kan ikke være låst inne på et rom og bare si: Hva enn skjer, skjer. Det kan jeg ikke gjøre. Vi må konfrontere problemene.

Publisert:
Gå til e24.no