Fed-sjefen: Ny finanskrise lite trolig i vår levetid

USAs sentralbanksjef Janet Yellen mener tiltakene som er gjort etter finanskrisen, gjør en lignende krise usannsynlig i overskuelig fremtid.

OPTIMIST: Fed-sjef Janet Yellen tror ikke hun får oppleve en finanskrise av samme omfang som den i 2008 i hennes levetid.
Publisert: Publisert:

Yellen viste til forrige ukes stresstest i den amerikanske banksektoren, der bankene blant annet ble testet på hvordan de vil klare seg under en alvorlig økonomisk nedtur.

Alle de 34 store utlånerne som ble testet, besto.

– Jeg tror folk kan se at kapitalposisjonen til de store bankene er svært myue sterkere i år, sa sentralbanksjefen, ifølge CNBC.

Hun fortsatte med å si at en ny finanskrise som den i 2008, ikke er sannsynlig «i vår levetid».

Har lært leksen

Uttalelsene kom under et arrangement i London, der Yellen pratet med lederen for Det britiske akademiet og tidligere sjeføkonom i Verdensbanken, Lord Nicholas Stern.

– Jeg mener systemet er langt sikrere, sier hun, og understreker at sentralbanken Federal Reserve (Fed) har lært leksen sin fra forrige gang og er langt mer årvåken for svakheter i systemet enn tidligere.

– Vi gjør mye mer for å se etter ting som utgjør en risiko for finansiell stabilitet. De trenger ikke være ting som er synlige. Vi leter i deler av systemet som ikke er regulert, utenfor de områdene for å oppdage trusler for finansiell stabilitet, sier Yellen.

De amerikanske aksjemarkedene falt med rundt 0,3 prosent etter uttalelsene.

Les også

Yellen holder renten uendret

Les også

Sjeføkonom: Yellen lever på lånt tid, årsaken er Donald Trump

Les også

Medier: Hellas' tidligere statsminister såret i bileksplosjon

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om