Argentina ber IMF om ny tilbakebetalingsplan

Argentina, som er rammet av en dyp økonomisk krise, ber IMF omstrukturere tilbakebetalingsplanen tilknyttet et lån på 56 milliarder dollar.

UPOPULÆR: En oppildnet president Mauricio Macri taler til sine tilhengere i Buenos Aires. Men Macris popularitet i landet er laber.

Foto: Tomas F. Cuesta AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Tilbakebetalingen er ventet å starte i 2021, mens den siste utbetalingen fra IMF på 5,4 milliarder dollar skal komme i september.

En delegasjon fra Det internasjonale pengefondet (IMF) reiser denne uken til Argentina for å vurdere lånet. Argentinas finansminister Hernan Lacunza ber IMF om å starte en dialog om mulig omstrukturering av tilbakebetalingen.

Les også: Pesoen svekkes voldsomt etter sjokkvalg i Argentina

Lacunza understreker at selv om dialogen vil begynne før valget 27. oktober, vil den vare til 10. desember.

– Målet med ønsket om omstrukturering er derfor å tillate den neste regjeringen å implementere sin politikk uten finansielle begrensninger, sier Lacunza.

Gjennom omfattende sparetiltak sikret Argentinas president Mauricio Macri i fjor en redningspakke på 56 milliarder dollar fra IMF.

Les på E24+ (for abonnenter)

DNB-forvalter: IMF-motstanden i Latin-Amerika er ofte «mer skuespill enn realiteter»

Macris regjering har støtte fra finansbransjen og USA, men det er en utbredt misnøye i landet på grunn av en dyp økonomisk krise og upopulære krisetiltak innført av regjeringen. Inflasjonen lå på 22 prosent i første halvår i år, noe som har svekket folks kjøpekraft. 32 prosent av befolkningen regnes som fattige.

Søndag fikk Macri bare 32 prosent av stemmene i et nasjonalt primærvalg som ble avholdt i oppkjøringen til presidentvalget i oktober.

Opposisjonsleder, venstreorienterte Alberto Fernández, fikk på sin side 47 prosent og er dermed soleklar favoritt.

Her kan du lese mer om

  1. Argentina
  2. IMF

Flere artikler

  1. Børsoppgang i Argentina etter krakk

  2. Går mot presidentskifte i økonomiske krisetider

  3. Argentinsk peso henter seg inn etter krakk

  4. Annonsørinnhold

  5. Børsraset i Argentina er det nest kraftigste i verden de siste 70 årene

  6. Argentina forlenger betalingsfristen på milliardgjelden