Top Gear-kjendiser skal få Storbritannia til å «bremain»

Mens neisiden har vind i seilene på meningsmålingene, tar «bremain»-siden nye grep.

STILLER OPP: De tidligere Top Gear-programlederne Jeremy Clarkson (i midten) og James May (t.v.) stilte opp på et valgkamparrangement med statsminister David Cameron. Her er de avbildet med Richard Hammon utenfor statsministerboligen 10 Downing Street ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

– David Cameron har kalt inn kavaleriet – i form av Jeremy Clarkson.

Slik presenterer britiske Sky News nyheten om at Jeremy Clarkson og James May stilte opp under et såkalt «bremain»-event sammen med statsminister Cameron nylig.

Det er nå bare en uke igjen til britene stemmer i folkeavstemningen om EU-medlemskapet torsdag 23. juni.

Den britiske statsministeren ønsker at Storbritannia skal forbli i EU, og ved å bruke de to kjente tidligere programlederne i verdens mest sette bilprogram håper ja-siden å nå ut til flere potensielle velgere.

Jeremy Clarkson erklærte seg selv om en ja-mann allerede i mars. Da skrev han et innlegg i Sunday Times der han oppfordret britene til å stemme for å forbli i Europa.

– Storbritannia alene har liten påvirkning på verdensagendaen. Det tror jeg vi alle kan være enige om (...) Men Europa kan være en kjempestyrke til gode for verden, hvis det var veldrevet, med sammenhengende og godt gjennomtenkt politikk, skrev Clarkson.

Britene stemmer: Les flere saker om «brexit» her

Han argumenterte deretter med at EU trenger reform, men at Storbritannia kommer bedre ut av det ved å forbli i EU og heller forsøke å reparere det fra innsiden.

Han mente det innebærer å skape et slags europeisk USA, som fungerer like godt som USA, med én valuta og én hær.

Ifølge Sky har David Cameron en bolig like ved der Clarkson bor i Oxfordshire, og de to skal også være venner. Kanalen påpeker at statsministeren tok Jeremy Clarkson i forsvar etter at han hadde slått til en produsent i Top Gear, noe som senere førte til at han mistet jobben i BBC.

Les også

Bookmakere tror britene blir i EU

Les også

Markedet er grepet av full «brexit»-frykt

Les også

– «Brexit» utgjør den største risikoen for finansmarkedene

Publisert:

Her kan du lese mer om