45 prosent av britene støtter EU-medlemskap

Nesten halvparten av britene, 45 prosent, mener landet fortsatt bør være medlem av EU. 38 prosent mener Storbritannia må forlate Unionen, viser ny måling.

BREXIT-RISIKO: Statsminister David Cameron har lovet folkeavstemning om britisk EU-medlemskap. Selv mener han at utmelding vil være dramatisk, med tap av arbeidsplasser og investeringer, mens motstandere av EU mener de ser fordeler ved fristilt britisk økonomi.

Foto: Kai Pfaffenbach Reuters
Publisert:

17 prosent av de spurte har ennå ikke gjort seg opp noen mening, viser målingen som Survation har utført for meglerhuset IG.

Ved forrige måling i slutten av mars var det 36 prosent av de spurte som mente landet bør forlate EU, og en måned tidligere svarte 34 prosent det samme.

Dette er den første i en rekke målinger som IG kommer til å gjennomføre fra nå av og fram mot folkeavstemningen 23. juni, opplyste selskapet onsdag.

Målingen ble gjennomført 25. og 26. april blant 1.003 personer via telefon. Det har vært tendens ved tilsvarende målinger at det er flest som vil beholde landet som EU-medlem når det gjennomføres telefonmålinger, mens det er knappere marginer når målingene er utført på nett.

Les også

Sjefanalytiker: Brexit kan utløse negative renter i Norge

Les også

Valutastrateg: Veksle om til ferievalutaen nå

Les også

Kun ti uker igjen til folkeavstemningen: Dødt løp for Brexit

Her kan du lese mer om