Føderal domstol vil ikke stanse Trumps nye innreiseforbud

Den føderale dommeren James Robart vil ikke stanse president Donald Trumps reviderte innreiseforbud. Det var Robart som stanset det første innreiseforbudet.

REVIDERT: Dommeren som stanset det første innreiseforbundet president Donald Trump lanserte i januar, vil ikke gjøre det på nytt med den reviderte versjonen.
Publisert: Publisert:

Ifølge avgjørelsen fredag vil den føderale domstolen at de saksøkende delstatenes advokater legger fram mer utfyllende dokumentasjon før det reviderte innreiseforbudet kan stanses midlertidig.

Delstatene Washington og Minnesota utfordret lovligheten i president Donald Trumps første versjon av innreiseforbudet etter lanseringen i januar.

Seattle-dommeren James Robart utstedte en midlertidig oppheving av innreiseforbudet. Da Trump skrev ut en revidert versjon av forbudet, forsøkte motstanderne denne uka igjen å gå rettens vei for å stanse det.

Denne gangen fikk de ikke Robart med seg med en gang.

Les også

– Trump har vekket markedets dyriske drivkraft

Justisminister i delstaten Washington Bob Ferguson skriver på Twitter at han går gjennom ordlyden og innholdet i presidentordren sammen med flere jurister for å vurdere sitt neste trekk.

Trumps nye presidentordre inkluderer innreise forbud mot seks overveiende muslimske land, ikke sju som sist gang. Det inkluderer også en midlertidig stans i USAs flyktningprogram.

Innreiseforbudet skal etter planen tre i kraft torsdag.

Les også

Trump krever at Kongressen gransker Obama

Les også

Trump kaller mediene «folkets fiende»

Les også

Olsen etter Trump og brexit: – For Norge kan tapet bli stort

Publisert:

Her kan du lese mer om