Trump dropper nye sanksjoner mot Nord-Korea

Donald Trump bekrefter at han vil stoppe innføringen av nye sanksjoner mot Nord-Korea. Han mener landet har lidd nok.

FORSTÅR HVERANDRE: Donald Trump sier han og Kim Jong-un kom godt overens i Vietnam, selv om toppmøtet mellom dem ikke kan sies å ha vært en suksess. Trump sier han har stoppet nye planlagte sanksjoner for de er unødvendige akkurat nå.

Foto: Evan Vucci AP
  • NTB
Publisert:

Fredag utdypet Trump budskapet han kom med i en Twitter-melding for en uke siden. Da overrasket han det politiske miljøet i Washington med en beskjed om at han ville droppe sanksjonene finansdepartementet hadde forberedt.

– De lider fælt i Nord-Korea. de har det vanskelig i Nord-Korea. Og jeg tror ytterligere sanksjoner er unødvendige nå. Det betyr ikke at jeg kan innføre dem senere, men nå er de unødvendige, sa Trump til journalister ved godset hans i Florida.

Trump sier også at han fortsatt setter pris på vennskapet med Nord-Koreas autoritære leder Kim Jong-un. Forrige måned endte toppmøtet mellom de to lederne uten at de kom fram til noen avtale eller slutterklæring.

– Vi kom godt overens. Vi forstår hverandre. Jeg synes det er viktig å bevare et sånt forhold så lenge du kan, sa presidenten.

Flere artikler

  1. Trump avfeier Nord-Koreas «julegave»-trusler

  2. Trump møtte Kim på grensen mellom Sør- og Nord-Korea

  3. Trump: – Iran kan bli et veldig rikt land

  4. Annonsørinnhold

  5. Trump vurderer sanksjoner for å stoppe russisk gassledning til Europa

  6. Trump vil ilegge Iran nye sanksjoner