Fogh: Stoltenberg trenger all sin erfaring

Smør deg med tålmodighet, er rådet Anders Fogh Rasmussen gir sin arvtaker Jens Stoltenberg.

Fra fredagens møte mellom avtroppende og påtroppende generalsekretær i NATO Anders Fogh Rasmussen og Jens Stoltenberg.
Publisert: Publisert:

– Han vil oppleve at det gir noen nye utfordringer å gå fra å være statsminister til å være generalsekretær, sier Fogh Rasmussen til NTB etter å ha avsluttet et to dager langt NATO-toppmøte i Newport i Wales.

Der introduserte han Stoltenberg som påtroppende generalsekretær og er «helt overbevist» om at han vil bli en «riktig god avløser». Også i den svært krevende sikkerhetssituasjonen som preger NATOs nærområder.

– Jeg vil gi ham det råd å utstyre seg med god tålmodighet. Det å få 28 land til å enes, det krever arbeid og noen ganger også betydelig tålmodighet, sier Fogh Rasmussen om NATOs beslutningsprosesser som fordrer enstemmighet blant svært ulike land.

Les også

Stoltenberg møtte Obama

Kompromissbygger

Evner som kompromissbygger tror Fogh Rasmussen Stoltenberg tar med seg fra statsministerjobben i Norge.

– Jeg tror det å komme fra et skandinavisk land med den tradisjonen vi har i skandinavisk politikk med å søke de brede politiske løsningene, er en god og sterk bakgrunn som generalsekretær, sier han og er ikke blant dem som mener posten ikke burde gått fra en danske til en nordmann.

– Tvert imot, det hilser jeg svært velkommen, sier han etter fem år i jobben.

Stoltenberg tar over Fogh Rasmussen kontor i NATO 1. oktober.

Les også:

Obama ber EU vente med å skrote Russland-sanksjonerStoltenberg møtte ObamaEU gir 1,1 milliarder kroner for å bekjempe ebolaNorge forsvarer NATO-tiltak i øst

Publisert: