Auksjonerer bort regjeringens luksusbiler på Ebay

Italienske myndigheter auksjonerer bort hundrevis av eksklusive biler på Ebay.

-SLØSING: Statsminister Matteo Renzi mener at det å frakte regjeringsmedlemmer i luksusbiler er sløsing med offentlige midler, og velger derfor å selge dem.

Alessandra Tarantino
  • Lene Drange
Publisert: Publisert:

De eksklusive bilene har tidligere blitt brukt til å frakte landets statsoverhoder.

Statsminister Matteo Renzi mener imidlertid at det å frakte regjeringsmedlemmer i denne typen biler er sløsing med offentlige midler, og velger derfor å selge dem.

Av bilene som skal auksjoneres bort er 170 allerede ute for salg. De mest eksklusive bilene på listen er et par Jaguarer og ni Maseratier. I tillegg er det et titalls BMWer, Alfa Romeoer og Lanciaer, melder britiske The Independent.

Men ifølge BBC skal i alt 1500 ikke-essensielle offentlige biler auksjoneres bort på sikt.

Les også

Ekstrem luksusbil fra Mercedes

Det er mulig å by på bilene frem til 16. april. Avisen melder at det kjapt kom inn bud etter at bilene ble lagt ut for salg.

Gjort det samme før

Renzi har lenge har vært motstander av å frakte offentlig personer i luksusbiler. Da han ble statssekretær, skrev han i et melding på det sosiale mediet Twitter.

«Hvorfor skal en statssekretær ha en offentlig bil? En statssekretær kan gå».

Det er heller ikke første gang Italias nye statsminister har funnet en alternativ måte å skaffe penger på.

Da han var Ordfører i Firenze gjorde han akkurat det samme.

Selv om ingen tviler på at pengene fra bilsalget vil komme til nytte, er trolig symbolverdien langt viktigere for Renzi.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MASERATI: Italienske myndigheter skal auksjonere bort ni Maseratier. Her vises en av modellene på et motorshow i Geneve tidligere denne måneden.

FABRICE COFFRINI

Store lovnader

Eurosonens tredje største økonomi lider under en offentlig gjeld på over 130 prosent av brutto nasjonalprodukt. For Renzi er det dermed viktig å vise at regjeringen ikke sløser med pengene.

Da statsministeren ble tatt i ed i februar, som landets yngste regjeringssjef noensinne, var det etter en valgkampanje med lovnader om store reformer og en bedring i den italienske økonomien.

Italienske velgere venter raske resultater fra en mann som tar makten etter å ha anklaget forgjengeren Enrico Letta for manglende reformer og økonomiske fremskritt.

Veksten i bruttonasjonalprodukt var på magre 0,1 prosent i siste kvartal i fjor.

Les også:

Ny rekord for Mercedes-AMGMercedes' mini-suv kommer i marsDe beste bilopplevelsene i 2013Tesla Model S - beste bil noensinne

Publisert:

Flere artikler

  1. Renzi vil ha store skattekutt

  2. Renzi fikk tillit og politisk armslag

  3. Venter på Italias nye regjering

  4. Annonsørinnhold

  5. – I verste fall forlater Italia eurosonen

  6. Renzi varsler sin avgang