Svensk krisepakke på 300 milliarder kroner

Den svenske regjeringen legger fram en ny krisepakke for næringslivet. Det inkluderer nye permitteringsregler og utsatt skatteinnbetaling.

Finansminister Magdalena Andersson fra Socialdemokraterna sier Sverige går en tung tid i møte. Mandag presenterte hun regjeringens krisepakke for næringslivet.
  • NTB-TT
Publisert:

De nye permitteringsreglene halverer bedriftenes kostnader ved permittering og sørger for 90 prosent lønn til dem som blir permittert. Regjeringen foreslår også å overta arbeidsgivernes utgifter til sykelønn i april og mai.

Målet med pakken er å redde både arbeidsplasser og bedrifter.

– Avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg kan denne pakken dekke inn over 300 milliarder kroner dersom hele likviditetsforsikringen via skattekontoen benyttes, sier finansminister Magdalena Andersson.

Forsikringen er en løsning for å bidra til likviditeten i bedriftene. Den lar bedriftene utsette innbetaling av arbeidsgiveravgift, skattetrekk på inntekt og merverdiavgift. Det er også mulig å få tilbake skatt som allerede er innbetalt.

– Dette er en viktig måte sikre likviditeten i bedriftene, slik at de kan fortsette å betale ut lønn, sier finansmarkedsminister Per Bolund.

Les også

Nå må du vise pass på grensen

Les også

ISS permitterer 2.500 ansatte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Sverige
  3. Arbeidsliv

Flere artikler

  1. 100 milliarder skal få fart på svensk økonomi

  2. Forhandlinger om krisepakke fortsetter mandag morgen

  3. Slik jobber partiene for å sikre din inntekt: Permitterte får full lønn i 15 dager

  4. Anslår svensk BNP-vekst på 3,2 prosent i år

  5. Britene med krisepakke på 330 milliarder pund