Fed snuser på å trappe ned balansen

Flere av komitémedlemmene skal ha vært for å begynne å trappe ned den økonomiske stimulansen på 4.500 milliarder dollar innen få måneder. 

HEVET RENTEN: Janet Yellen, USAs sentralbanksjef, hevet renten på forrige rentemøtet. Nå har referatet fra møtet blitt offentliggjort.
Publisert:

Det har vært knyttet spenning til hvorvidt Den amerikanske sentralbanken (Fed) kommer til å legge frem en plan for nedtrapping av balansen på 4.500 millioner dollar. Ifølge notatet fra rentemøtet i sentralbanken i juni kommer det frem at Fed-medlemmene er splittet i spørsmålet. Det skriver Financial Times.

«Flere sa at de ville foretrekke å annonsere starten på en slik prosess i løpet av et par måneder», står det i referatet.

Ifølge Financial Times skal også flere av medlemmene ha tatt til orde for å kutte i balansen allerede ved neste rentemøte i denne måneden.

Likevel viser uttalelsen som Fed har sluppet at møtet kun indikerte at balansen kunne begynne å trappes ned i løpet av året. Det er med andre ord ikke sikkert at dette kommer til å skje.

Renteøkning for tur

Referatet avslørte også en bekymring for konsekvensene av de siste rentehevingene.

Ifølge Financial Times kom det frem fra junimøtet at flere i Fed-komiteen er bekymret for å la arbeidsledigheten falle for lavt og at det kan skape en overopphetet amerikansk økonomi og finansiell ustabilitet, og fremmet at sentralbanken bør heve renten.

Det var små eller ingen utslag i markedene etter at referatet fra junimøtet ble publisert.

Les også

Derfor rømmer utlendingene fra kronen

Les også

Fed-sjefen: Ny finanskrise lite trolig i vår levetid

Les også

Snakket statspapirene til bunns tross forsøk på brannslukking

Publisert:
Gå til e24.no