Nordmenn betaler mest til Schengen

Norge betaler i år 329 millioner til EUs External Borders Fund, men gir ikke midler til fond som bidrar til å integrere flyktninger.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Summen Norge gir, tilsvarer om lag 80 kroner per innbygger. Det er dobbelt så mye som de øvrige EU-borgerne betaler til External Borders Fund, som brukes til å vokte yttergrensene i Schengen-landene, skriver Ny Tid.

Magasinet kritiserer at Norge bare gir penger til et fond som kontrollerer yttergrensene og ikke til EUs mange fond for å integrere flyktninger og asylsøkere.

I en større reportasje tar en rekke personer til orde for at Norge skal bryte Dublin-konvensjonen og behandle asylsøkere som ifølge traktaten skal få sine saker behandlet i det land de først søker asyl.

– Noen av disse landerne, som for eksempel Hellas, behandler asylsøkere så dårlig at Norge ikke kan være bekjent av å returnere asylsøkere dit slik Dublin-konvensjonen fastslår, sier Hanne Mathisen som er talskvinne for FNs høykommissær for flyktninger i Norden.

Hun mener det ikke burde spille noen rolle hvilket land søknaden om asyl blir behandlet i og mener Norge har full anledning til å behandle asylsøknader, selv om de etter konvensjonen skal behandles av det landet de først kom til, skriver Ny Tid.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert:

Flere artikler

  1. Frp-topper vil ha strengere Schengen-praksis

  2. Danmark punger ut for å få asylsøkere hjem

  3. Forskere: Nordisk velferd tåler mange flyktninger

  4. Asyltørken sparer staten for milliarder til integrering

  5. Kraftige innstramninger i asylpolitikken