Dette skjer denne uken: Rentemøte i Storbritannia og USA

Her hjemme er det Norges Bank-rapporten regionalt nettverk som kan få mest oppmerksomhet.

Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken trekker frem at markedet venter at USAs mektige sentralbank Federal Reserve holder renten uendret denne uken.
Publisert: Publisert:

Det blir nok å følge med på i makroverdenen denne uken. Britenes sentralbank Bank of England og amerikanernes Federal Reserve kommer med nye prognoser i anledning rentebeslutningene fra de to sentralbankene.

Det er ventet at hverken Federal Reserves Jerome Powell eller britenes Andrew Bailey vil røre renten. Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken peker derimot på viktige avklaringer rundt USAs pengepolitikk fremover, samt prognoser for tiden videre.

Mye av oppmerksomheten vil også bli rettet mot Federal Reserves nye plan om gjennomsnittlig inflasjonsstyring, som vil kunne ha stor innvirkning på pengepolitikken fremover.

– Dette kan i neste runde også påvirke ESB, sier Hov, som peker på at den europeiske sentralbanken (ESB) skal gå gjennom egen pengepolitikk om ikke lang tid.

Se hele kalenderen for neste uke lenger ned i saken.

Les på E24+

Tilbake på hjemmekontor? Dette har du krav på

Regionalt nettverk

Norges Bank holder rentemøte og publiserer ny «Pengepolitisk rapport» først neste uke, men på tirsdag slippes den siste utgaven av «regionalt nettverk».

Handelsbanken har ikke regnet på noe estimater i forkant. Seniorøkonomen mener derimot det er de kvalitative sidene av rapporten som vil være i søkelyset.

Uken preges også av en rekke nøkkeltall, samt regnskapstall fra et knippe selskaper notert på Oslo Børs.

Oljekartellet Opec legger frem sin månedsrapport idet organisasjonen fyller 60 år mandag. Rapporten beskriver blant annet estimater for global oljeetterspørsel.

Sentralbanksjef Øystein Olsen holder rentemøte neste uke. Denne uken slipper Norges Bank den viktige rapporten «Regionalt nettverk».

«Store nyheter»

Det er også verdt å nevne at Apple trolig vil presentere en ny generasjon iPhone som er skreddersydd for 5G-nett, ifølge NTB. Teknologigiganten har invitert til et lanseringsarrangement 15. september.

Det er også ventet «store nyheter» fra Telia denne uken. Selskapet har invitert pressen til Nydalen på tirsdag for å «annonsere en stor og spennende nyhet, som vil markere et nytt og viktig kapittel i selskapets historie og for våre kunder».

Dessuten velger trolig Verdens handelsorganisasjon (WTO) ny leder denne uken. Det mektige vervet har blitt mer komplisert av at USA har gjort den til en politisk sak, skrev nyhetsbyrået AFP i sommer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om