Boris Johnson på intensivavdeling over natten

Storbritannias statsminister kjemper mot coronaviruset på intensivavdelingen på St. Thomas' Hospital i London. Tilstanden hans forverret seg mandag.

Storbritannias statsminister kjemper mot coronaviruset på intensivavdelingen på St. Thomas' Hospital i London. Tilstanden hans forverret seg mandag.

Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Boris Johnson er den mest prominente personen som har fått påvist coronasmitte, og det viser at covid-19-viruset ikke diskriminerer, skriver nyhetsbyrået AFP.

Flere britiske medier, blant dem BBC og Sky News, skriver at statsminister Johnson fikk oksygen fordi han slet med å puste. Han ble innlagt på en intensivavdeling på sykehuset ved 20-tiden mandag kveld.

Selv om han fikk oksygen, understreket statsministerens kontor at Johnson var våken.

– Johnson er ved bevissthet, han puster ved egen hjelp og er ikke lagt i respirator, opplyste en talsmann for statsministerens kontor mandag kveld.

Han la til at det ikke var snakk om en akutt innleggelse.

Les på E24+ (for abonnenter)

Jakten på vaksinen: Disse selskapene kjemper om corona-jackpoten

Syk i halvannen uke

Johnson (55) testet positivt på coronaviruset for elleve dager siden. Han fortsatte arbeidet med å styre landet fra isolasjon i statsministerboligen.

Formen ble derimot ikke bedre, og søndag ble han innlagt på St. Thomas Hospital med symptomer på covid-19. Sykehuset er det nærmeste offentlige sykehuset til i 10 Downing Street.

– Statsministeren får utmerket behandling, og han takker helsepersonellet i NHS for deres harde arbeid og engasjement, opplyste talsmannen mandag kveld.

Les også

Samsung økte driftsresultatet under coronakrisen

Utenriksministeren leder landet

Selv om Johnson blir frisk igjen raskt, vil han trolig ikke være i stand til å jobbe på en stund, skriver Sky News.

Storbritannia har ingen formell arverekkefølge dersom statsministeren skulle blir arbeidsufør. I Johnsons fravær er det utenriksminister Dominic Raab som vikarierer i rollen som statsminister.

Han skal blant annet lede landets krisestab og dets daglige møte. Tirsdagens ukentlige møte med hele krisestaben er derimot avlyst.

Her kan du lese mer om

  1. Boris Johnson
  2. Storbritannia
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Bergenbio-legemiddel er valgt ut til coronastudie

  2. Formuen økte med 600 millioner på minutter

  3. Britiske flyselskaper går til sak mot staten

  4. Annonsørinnhold

  5. FHI: Coronavirus påvist i Norge: – Ikke grunn til å engste seg

  6. Japans økonomi med største tilbakegang på fem år