Hotelltrøbbel for toppmøtet i Singapore

Ifølge Washington Post ønsker Kim Jong-un å bo på et luksushotell når han møter Donald Trump i Singapore 12. juni. Men han ønsker ikke å betale for det selv.

MØTE: USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un, her på en TV-skjerm i Sør-Korea
Publisert: Publisert:

Etter å først ha avlyst det kunngjorde USA-president Trump tidligere denne uka at toppmøtet mellom han Nord-Koreas leder Kim likevel finner sted i Singapore 12. juni.

I den forbindelse er det en rekke ting som må planlegges, og amerikanske representanter arbeider ifølge Washington Post nå intensivt med å få alt på plass.

Luksushotell

Blant tingene som må avklares er hvilke fly som skal brukes, hvor selve møtet skal finne sted, og hvor de to statsoverhodene skal bo.

Avisen skriver at et spesielt pikant problem er at Nord-Koreas leder har krevd å bo på luksushotellet The Fullerton, der en presidentsuite koster over 52.000 kroner natten. Samtidig skal Nord-Korea ifølge avisens kilder ha krevd at et annet land står for betalingen, med henvisning til de tøffe økonomiske sanksjonene mot Nord-Korea.

Kildene sier at USA er åpne for å bære kostnadene, men at de er urolige for at dette kan bli sett på som en fornærmelse mot Nord-Korea. Derfor overveier de å muligens forsøke å overtale Singapore til å betale.

Avviser

Det hvite hus' talskvinne Heather Nauert avviser muligheten for at USA betaler for Nord-Koreas opphold i Singapore, og sier USA heller ikke vil be noen andre om å gjøre det.

CNN skriver at fredsprisvinneren Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) har tilbudt seg å betale.

– Vår bevegelse arbeider for å avskaffe alle atomvåpen og vi anerkjenner at dette historiske toppmøtet er en mulighet til å arbeide for fred og nedrustning, heter det i en uttalelse fra gruppen.

Les også

USA: Nord-Korea må ta irreversible steg før sanksjonslette

Les også

Japan ber om at sanksjoner mot Nord-Korea opprettholdes

Les også

Ekspert: Kim i styrket posisjon til USA-samtaler

Publisert: