Eurosonen gir betinget ja til ny Hellas-utbetaling

Finansministrene i eurosonen har gitt klarsignal til utbetaling av nye lån til Hellas. Men først må grekerne oppfylle alle vilkårene.

FLERE KRAV: Lederen for eurosonens finansministre, Portugals finansminister Mario Centeno (t.h.) i samtale med den greske finansministeren Euclid Tsakalotos under mandagens finansministermøte.
  • Johann D. Sundberg
Publisert: Publisert:

Finansministrene i eurosonen ga på et møte mandag et betinget ja til at Hellas får utbetalt nye 6,7 milliarder euro i lån fra den økonomiske hjelpepakken.

Men i uttalelsen som ble sendt ut mandag kveld fremkommer det at det fortsatt er en liste med forhold som greske myndigheter må gjennomføre en liste med tiltak som de tidligere har fått krav om å gjennomføre.

Men finansministrene regner med at det skal løse seg greit. De skriver nemlig i uttalelsen sin at den første delen av låneutbetalingen på 5,7 milliarder euro kan blir utbetalt allerede i februar.

Den neste vil bli utbetalt i løpet av våren.

Kontantbuffer

En del av låneutbetalingen på 6,7 milliarder euro skal brukes til at den greske staten bygger seg opp en likviditetsreserve før det pågående hjelpeprogrammet etter planen løper ut i august.

Finansministrene i eurosonen flytter nå fokus over på hvordan det økonomiske hjelpeprogrammet for Hellas skal avsluttes.

Blant annet skal behovet for ytterligere gjeldslettelser blir vurdert.

Les også

Grekerne forbereder seg på økonomisk selvstendighet

Les også

Bedret kredittvurdering for Hellas og Spania

Les også

Hellas vedtok siste krisebudsjett

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hellas

Flere artikler

  1. Grekerne forbereder seg på økonomisk selvstendighet

  2. Hellas har kommet til foreløpig enighet med internasjonale kreditorer

  3. – Den greske krisen er over

  4. Tyskland har tjent 27 milliarder på gresk gjeld

  5. Italia avviser euroexit