Thailand stanser kullkraftverk i ferieparadis

Den thailandske militærjuntaen vil revurdere byggingen av et omstridt kullkraftverk i Krabi sør i landet etter store protester.

VIL REVURDERE: Etter demonstrasjoner vil den thailanske regjeringen revurdere byggingen av det 800 megawatt store kullfyrte kraftverket.

Foto: Dake Kang AP
  • NTB
Publisert:

– Vi vurderer å iverksette en ny miljøkonsekvensutredning som lokale miljøvernere også skal delta i, sa en regjeringstalsmann søndag.

Statsminister Prayuth Chan-ocha kunngjorde fredag byggingen av det 800 megawatt store kullfyrte kraftverket. Planen var å bygge det noen mil fra feriedestinasjoner som Phi Phi og Ko Lanta, noe som førte til at hundrevis av demonstranter samlet seg utenfor regjeringsbyggene i Bangkok.

De mener kraftverket vil forurense de eksotiske sandstrendene og det krystallklare vannet i Krabi, som er et yndet reisemål for hundretusenvis av turister hvert år.

Frykten er at kraftverket og det tilstøtende havneanlegget, som skal bygges i nærheten av et eksisterende oljeanlegg, også skal ramme fiskeriene i Andamanhavet.

Fredag ble politiet og soldater satt inn mot demonstrantene i Bangkok, og fem av lederne ble ført bort. De var imidlertid løslatt søndag.

Les også

Protestene mot kullkraftverk i ferieparadis fortsetter i Thailand

Les også

Thailand bygger kullkraftverk i ferieparadis

Her kan du lese mer om

  1. Thailand

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Thailand stanser kullkraftverk i ferieparadis

  2. Protestene mot kullkraftverk i ferieparadis fortsetter i Thailand

  3. Thailand bygger kullkraftverk i ferieparadis

  4. Annonsørinnhold

  5. Det eldste kjernekraftverket i Frankrike stenges

  6. Tysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister