Aldri før har utlendinger kjøpt så mye eiendom i USA

Utenlandske kjøpere sto for eiendomskjøp i USA til over 1.236 milliarder kroner i perioden april 2016 til mars i år. Dette er en dobling fra samme periode året før.

POPULÆRT: Utsikt over Sunny Isles i Florida. Staten er en av de mest populære for boliginvestering fra utlandet, hvor kinesere kjøper flest eiendommer i det amerikanske markedet.
Publisert:

Antall boligkjøp i USA gjort av utenlandske kjøpere har steget med 49 prosent, ifølge USAs nasjonale eiendomsmeglerorganisasjon.

Det markerer det høyeste nivået for utenlandske kjøp i USA noensinne, skriver nyhetsbyrået CNBC.

Til sammen ble det kjøpt eiendom for 153 milliarder dollar, eller svimlende 1.236 milliarder kroner, viser tallene fra amerikanske National Association of Realtors.

Kineserne kjøper mest, tett etterfulgt av kjøpere fra Canada, Storbritannia, Mexico og India.

Sterkere dollar stoppet ikke kjøperne

Til tross for en styrket dollar mot utenlandsk valuta i denne perioden, så stadig flere boligkjøpere på USA som et foretrukket investeringsmål.

Utenlandske kjøpere sto for kjøpet av 284.455 boliger, noe som er en økning på 32 prosent fra året før, ifølge rapporten.

Les også

Her er dollaren verdt minst i sommer

Fordi dollaren i perioden styrket seg målt mot flere utenlandske valutaer, ble amerikanske boliger nemlig enda dyrere.

Økningen følger et år med tilbaketrekning i markedet, og kommer derfor overraskende i lys av dollarens utvikling, skriver CNBC.

Kinesere kjøper mest

Utenlandske salg utgjorde 10 prosent av alle eksisterende boligsalg med dollarvolum i det amerikanske markedet.

Den største kjøpsandelen fant veien fra kinesiske hender, hvor kineserne for fjerde året på rad topper listen over største utenlandske boliginvestor.

Les også

Kinesisk undersøkelse: Halvparten av Kinas millionærer vil ut av landet

Gjennomsnittet for de kinesiske kjøpene ligger på 782.000 dollar, om lag 6,3 millioner kroner etter dagens dollarkurs. Og de fleste av eiendommene selges i Florida.

Gjennomsnittsprisen har for øvrig falt fra om lag 7,5 millioner kroner, noe som kan peke tilbake på et strammere kinesisk regelverk.

Kinesiske myndigheter har satt på bremsene for å stanse kapitalstrømmen ut av landet, hvor boliginvesteringer er særlig viktig for landets økonomiske vekst.

Kanadiske kjøp doblet seg

For de utenlandske kjøperne var det mest attraktivt å investere i eiendom i henholdsvis Florida, Texas og California.

Kanadiske kjøpere skaffet seg eiendom for 19 milliarder dollar, nærmere 153 milliarder kroner.

Investeringene ble hovedsakelig satt til Florida. Gjennomsnittsprisen på et kanadisk kjøp har også hatt en fordobling i perioden, hvor en kanadisk kjøper legger igjen om lag 561.000 dollar, tilnærmet 4,5 millioner kroner.

Les også

Canada slår tilbake mot USA: Strammer inn på osteimporten

I løpet av de ni første månedene i fjor hadde Toronto en boligprisvekst på 13,22 prosent. Boligmarkedet i byen har også dratt fordeler av historisk lave lånekostnader i Canada.

Elli Davis, som er eiendomsmegler i Toronto, påpeker overfor CNBC at kanadiere har fått stor gevinst på eiendommene i hjemmemarkedet, og at de nå selger unna for å investere i USA.

– Eiendommene her er verdt så mye mer penger nå, med en stigning de siste 10 til 15 årene, sier hun til nyhetsbyrået.

Les også

Kinesisk undersøkelse: Halvparten av Kinas millionærer vil ut av landet

Les også

Parkeringsplass i Hongkong solgt for 5,65 millioner

Les også

Reuters: Russisk elite tungt inne i Trump-eiendommer

Les også

Her trenger de 26 «oljefond»

Publisert:

Her kan du lese mer om