Storbritannia vil ikke bidra til Hellas-pakke

Storbritannias finansminister George Osborne skal forsøke å hindre EU i å inkludere britiske penger i den nye låneavtalen til Hellas, ifølge medier.

VIL IKKE HJELPE: Storbritannias finansminister George Osborne vil ikke hjelpe Hellas økonomisk. Her er Osborne med budsjettkofferten utenfor 11 Downing Street da han presenterte statsbudsjettet i forrige uke.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Osborne var i en rekke telefonmøter med sine motparter for å understreke Storbritannias motstand til å bidra til en redningspakke, ifølge Financial Times og andre medier. Osborne deltar på et møte i Brussel tirsdag.

Ifølge en kilde i finansdepartementet har britenes eurosonekolleger mottatt en «klar og tydelig beskjed» om at det ikke er aktuelt å vurdere britisk støtte til en gresk redningspakke.

I 2010 kunngjorde statsminister David Cameron at det var enighet om å ikke lenger benytte redningsfondet EFSM, hvor alle de 28 medlemmene i EU var involvert, for å sikre redningspakker til eurosoneland.

Les også

– Grekerne roper ikke hurra for denne avtalen

Da var fondet brukt til å støtte Irland og Portugal. I stedet er det opp til de 19 landene i eurosamarbeidet å redde andre eurosoneland ved økonomiske kriser.

Ifølge britiske medier sa imidlertid EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker mandag at det er aktuelt å gjenopplive EFSM.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hellas

Flere artikler

  1. Britenes finansminister varsler økte skatter og budsjettkutt

  2. EU gransker Star Wars-takk til britisk minister

  3. Tidenes britiske privatiseringsprosess er i gang

  4. Britisk toppbyråkrat: Finansdepartementet la aldri brexit-planer

  5. Finansminister Osborne: – Storbritannia er åpen for business