Trump om USA: – Den heteste økonomien i verden akkurat nå

Trump trakk frem veksten i den amerikanske økonomien da han i natt endelig fikk holdt den årlige State of the union-talen.

TALE: President Donald Trump talte til USA fra Kongress-bygningen natt til onsdag.
Publisert: Publisert:

Natt til onsdag holdt USAs president Donald Trump den årlige State of the Union-talen til Kongressen.

Det er andre gang han holder den tradisjonsrike talen om rikets tilstand, og denne gangen holdt han på i nesten halvannen time. Presidenten trakk fram egne politiske seire, gjentok løftet om å bygge en mur på grensa til Mexico og manet samtidig til mer politisk samling i Kongressen.

Les også: (+) Et urovekkende brev fra «orakelet fra Boston»

Presidenten trakk også frem en rekke positive tall for å illustrere veksten og fremgangen i amerikansk økonomi, før han sa:

– Amerikansk økonomi er uten sidestykke den heteste økonomien i verden akkurat nå.

Storavisen New York Times faktasjekket raskt påstanden og konkluderte med at det var feil. Avisen begrunner sin avgjørelse med at den økonomiske veksten i blant annet Polen, Latvia og India er langt høyere enn i USA.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde USA en økning i bruttonasjonalprodukt på 3,5 prosent. Polen hadde til sammenligning en årlig vekst på 4,8 prosent i 2017, viser tall fra OECD.

Trump kunngjorde også at han og Kim Jong-un skal møtes i Vietnam i slutten av februar, noe som blir deres andre møte på under et år.

I juni møttes de to i Singapore, under det som var det første møtet mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder.

Publisert:

Her kan du lese mer om