Denne investoren spår kinesisk kjempevekst

Torsdag går spare- og investeringsarrangementet Nordnet Live av stabelen i Oslo. Ett av temaene er Kinas rolle i verdensøkonomien, og hvilke muligheter som ligger i verdens mest folkerike land.

BEIJING: Den norske investoren Chris Rynning har lenge bistått norske firmaer som vil etablere seg i Kina. Her er Rynning avbildet i den kinesiske hovedstaden i 2002.

Knut Falch NTB scanpix
  • Jan Lilleby
Publisert:,

«Jeg synes du skal dra fordi det er morsomt, interessant, imponerende, skremmende, ukjent, urettferdig, mystisk, varmt, kvelende og inspirerende. Alt på en gang. Det er ikke perfekt. Langt ifra. Det er annerledes og rart», skriver Chris Rynning i et nylig publisert blogginnlegg, der er han oppfordrer flere nordmenn til å reise til Kina.

At Rynning er Kina-entusiast, er det lite tvil om. Nylig gikk at han ut i DN og sa at Norge går glipp av en kjempevekst i Kina, og mente at Norge burde si unnskyld for å ha gitt fredsprisen til dissident Liu Xiaobo i 2010.

Rynning tror nemlig at Kina vil ha en årlig gjennomsnittlig vekst på 15-30 prosent de neste årene.

Den norske investoren og gründeren er selv bosatt i Beijing – hovedstaden i landet som, før 2015, i løpet av de siste 30 årene har kunnet vise til en gjennomsnittlig økonomisk vekst på 10 prosent i året.

Muligheter og utfordringer

I fjor vokste imidlertid kinesisk økonomi med «bare» 6,9 prosent. I november sa president Xi Jinping at veksten bør være minst 6,5 prosent de neste fem årene.

Rynning peker i sitt blogginnlegg på at den ikke-vestlig stormakten, som snart kan ha verdens største økonomi, har mange uoppgåtte stier.

Les også

Kjendisøkonom: – Kina skremmer meg

«Et land som ikke snakker engelsk, som ikke er et demokrati og som har en helt annen kultur enn oss. De som tror det ikke fører med seg muligheter og utfordringer, har stukket hodet i sanden», skriver han.

På torsdag gjester han spare- og investeringsarrangementet Nordnet Live på Folketeateret i Oslo. Der skal han snakke om situasjonen i Kina, og mer konkret om hvilke muligheter og utfordringer som finnes i verdens mest folkerike land.

MIDTENS RIKE: En fugleflokk flyr over en nedlagt stålfabrikk i den kinesiske byen Tangshan. Bildet er tatt lørdag.

Kim Kyung-hoon Reuters

Innholdsrikt program

Rynning er styreformann ved det norske handelskammeret i Beijing, har bodd nesten 20 år i Kina og har de siste årene vært konsernsjef for det børsnoterte oppkjøpsfondet Origo plc. I fjor sommer uttalte han til DN at han var i ferd med å flytte hjem, for å jobbe som partner i Staur Asset Management i Trondheim.

Nordnet har i tillegg til Rynning invitert en rekke betydningsfulle personligheter innen norsk næringsliv for å gi økonomi-interesserte nordmenn faglig på fyll.

KOMMER: Peter Hermanrud, sjefsstrateg i meglerhuset Swedbank.

Bjørn Sigurdsøn NTB scanpix

På arrangementet vil du få de siste trendene, analysene og utsiktene for verdensøkonomien – og økonomien i Norge.

Blant personene som kommer er Peter Hermanrud, Knut Kjær, Hans-Wilhelm Steinfeld og Jarand Rystad.

Temaene varierer i alt fra fremtiden til norsk teknologi til et makroøkonomisk overblikk over situasjonene i Russland, Afrika, Europa. USA – og Kina.

I anledning Nordnet Live er E24 er mediepartneren til Nordnet. Spare- og investeringsarrangementet er gratis å delta på. Om du ikke får deltatt torsdag, kan du følge sendingen live her på E24. Programmet kan du se her.

Her kan du lese mer om

  1. Kina
  2. Nordnet Live
  3. Nordnet

Flere artikler

  1. Mener Kina vil knuse dystre spådommer

  2. Laveste årsvekst i Kina på 25 år

  3. Derfor ser IMF mørkere på verdensøkonomien

  4. Annonsørinnhold

  5. Sentralbank-rådgiver: – Kina bør ha et mer fleksibelt vekstmål

  6. Dette er «kjernelederen» Xi Jinping