Clinton leder fortsatt over Trump

Hillary Clinton har en ledelse på 2 prosentpoeng over Donald Trump i RealClearPolitics' gjennomsnitt av de siste meningsmålingene i USA. Men enkeltmålinger spriker dagen før velgerne går til urnene.

LEDER: Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har stabil ledelse over Trump på SurveyMonkeys ukentlige målinger for NBC.

Foto: Andrew Harnik AP
 • NTB
Publisert:

Demokratenes presidentkandidat får 46,4 prosent i gjennomsnittet av de siste målingene. Republikanernes kandidat får 44,4 prosent. Dermed har Clinton en ledelse på 2 prosentpoeng, ørlite mer enn ledelsen på 1,8 prosentpoeng hun hadde på gjennomsnittsmålingen som ble lagt fram lørdag.

På Bloombergs måling, som inngår i snittmålingen, får Clinton 46 prosents oppslutning, mens Trump får 43 prosent. En måling fra IBD/TIPP Tracking gir Clinton lavere margin. Der får hun støtte fra 43 prosent av de spurte, mens 42 prosent gir sin støtte til Trump.

Clinton-ledelse

En ukentlig måling som NBC la fram mandag morgen, gjennomført i løpet av de sju foregående dagene, gir Clinton en oppslutning på 47 prosent. Trump får støtte fra 41 prosent på målingen, som er gjennomført av SurveyMonkey.

Clinton har siden slutten av juli hatt stabilt høyere oppslutning enn Trump på SurveyMonkeys ukentlige målinger for NBC, og siden midten av september har forspranget hennes vært på mellom 4 og 6 prosentpoeng. Trump har i løpet av de siste 17 ukene siden 11. juli blitt registrert med høyere oppslutning enn Clinton bare to ganger, der hans største ledelse var på 2 prosentpoeng i slutten av juli.

Målingen som ble lagt fram mandag, tyder på at de siste ukenes nyheter, blant annet lydopptak av Trumps kommentarer om kvinner og om FBIs gransking av Clintons eposter, knapt har hatt noen som helst langvarig påvirkning på velgerne, skriver NBC.

Trump i tet

Trump leder over Clinton på to andre enkeltmålinger.

På USC Trackings siste måling for Los Angeles Times får Clinton 43 prosent og Trump 48 prosent. Dette er det eneste meningsmålingsinstituttet som har hatt Trump i ledelsen gjennom hele valgkampen, og benytter en annen metode enn andre ved å spørre det samme utvalget av velgere hver gang.

I målingen som TIPP har utført for Investor's Business Daily (IBD), blir resultatet annerledes når andre kandidater med langt lavere oppslutning inkluderes. Da ender Trump opp med et forsprang på 2 prosentpoeng.

TIPPs målinger har i snitt truffet best med sine målinger foran de tre siste presidentvalgene i USA.

Clintons vinnersjanser

Clinton har en vinnersjanse på 84 prosent, mens republikanske Donald Trumps sjanse til å bli ny president er på 16 prosent, ifølge New York Times' databaserte analyseverktøy «The Upshot». Trumps sjanser er bedre enn de var i slutten av oktober, da Clintons vinnersjanser var anslått til rekordhøye 93 prosent.

Over en lengre periode, fra juni og fram til nå, har imidlertid Clintons vinnersjanser økt fra cirka 60 prosent, mens Trumps sjanser til å bli ny president har falt fra rundt 40 prosent i samme tidsrom, skriver avisen.

«The Upshot» er New York Times' eget verktøy som avisen har utviklet som alternativ til FiveThirtyEight, statistikkguruen Nate Silvers nettsted. Hans siste tall fra mandag morgen gir Clinton en vinnersjanse på 65,3 prosent og Trump 34,6 prosent.

Her kan du lese mer om

 1. USA-valg 2016
 2. Hillary Clinton
 3. USA
 4. Donald Trump
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Clintons forsprang krymper ytterligere

 2. Sprikende målinger i USA

 3. Clinton holder fortsatt stand

 4. Annonsørinnhold

 5. Fersk statistikk: Trump i føringen

 6. Clinton med tosifret ledelse over Trump i ny måling