Australias statsminister navngitt i Panama Papers

Australias statsminister Malcolm Turnbull er navngitt i de mye omtalte Panama-dokumentene.

NAVNGITT: Australias statsminister Malcolm Turnbull er navngitt i Panama Papers, kom det fram torsdag.

Foto: Mark Graham / Afp
 • NTB
Publisert:

Han er oppført som tidligere direktør i Star Technology Services Limited, et selskap på De britiske jomfruøyene som ble satt opp av advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama på 1990-tallet. Koblingen blir torsdag avdekket av den australske avisa Financial Review.

For Turnbull kommer meldingen svært ubeleilig, siden mangemillionæren og den tidligere bankmannen er midt i en valgkamp.

– Kan jeg bare få si at som det fremgår av saken, er det overhodet ikke noe som tilsier at det har foregått noe ulovlig, Det er ikke noe nytt der. Det aktuelle selskapet var et heleid datterselskap av et børsnotert australsk selskap, sa han da han møtte journalister i Melbourne i forbindelse med valgoppkjøringen.

Valget ser ut til å bli et jevnt løp mellom Turnbull og opposisjonsleder Bill Shorten fra det australske arbeiderpartiet. Opposisjonen var ikke sen om å gripe fatt i meldingen om at Turnbull er nevnt i Panama-avsløringene.

– Vi har fått en statsminister som nå ser ut til å ha noen veldig skarpe spørsmål å svare på når det gjelder hans eget engasjement i selskap satt opp på jomfruøyene, sa arbeiderpartiets nestleder Tanya Plibersek.

Her kan du lese mer om

 1. Panama papers
 2. Australia
 3. Skatter og avgifter
 4. Luxembourg
 5. Korrupsjon

Flere artikler

 1. Frankrike kapret australsk ubåtavtale til 328 milliarder

 2. Trump i «sin verste» telefonsamtale med Australias statsminister

 3. Guterres leder kampen om å bli ny generalsekretær i FN

 4. Annonsørinnhold

 5. Statsministeren på Island går av

 6. Rasende islendinger ber statsministeren om å gå av