Axios: Yellen vil foreslå globalt minstenivå på selskapskatt

Den amerikanske finansministeren skal angivelig legge frem forslaget under en tale mandag.

USAs finansminister Janet Yellen.

Andrew Harnik / AP
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

USAs finansminister Janet Yellen skal mandag ta til orde for å innføre en global minimumssats knyttet til selskapsskatt. Det viser et utdrag av en tale hun skal holde for Chicago Council of Global Affairs, ifølge nettstedet Axios som har fått tilgang til utdraget.

Nyheten kommer dager etter at president Joe Biden la frem sin enorme infrastrukturpakke. Denne skal, dersom den godkjennes i Kongressen, blant annet finansieres ved å øke selskapsskatten i USA fra 21 til 28 prosent. Flere ministre har fått i oppgave å jobbe for denne skatteøkningen.

Les også

Biden om gigantplan: – Wall Street bygde ikke dette landet

Samtidig skal Yellen ha fått i oppgave å ta debatten opp internasjonalt. Ifølge Axios vil mandagens tale sette tonen for det årlige vårmøtet til Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken som vil avholdes digitalt senere denne uken.

– Konkurranseevne er mer enn hvordan selskaper med hovedkontor i USA klarer seg mot andre selskaper i globale oppkjøps- og fusjonskamper, vil Yellen si i talen, ifølge de forberedte notatene, skriver nettstedet.

Yellen skal så fortelle at det handler om at land har stabile skattesystemer som bidrar med tilstrekkelig inntekter for å kunne investere i essensielle velferdsgoder og respondere på kriser. Samt å sikre at alle innbyggere rettferdig «deler byrden» ved å finansiere offentlige myndigheter.

– Vi vil jobbe sammen med G20-landene for å komme til enighet om en minstenivå for selskapsskatt for å hindre et kappløp til bunnen, kommer Yellen til å si i talen, ifølge Axios.

Les på E24+

Denne roboten skal på oppdrag blant italienske vinranker

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Janet Yellen
  2. USA
  3. G20
  4. Skatter og avgifter

Flere artikler

  1. USA ber verden øke selskapsskatten

  2. G20-ministre lover 650 mrd. dollar til IMF

  3. Amazon støtter høyere selskapsskatt

  4. Skatteøkning i vente for britene

  5. Rekordhøyt budsjettunderskudd i USA – før gigantisk krisepakke