USA-angrep mot oljetransport i Syria

Amerikanske krigsfly har for første gang angrepet oljetankbiler som Den islamske staten (IS) kontrollerer, opplyser amerikanske tjenestemenn.

BOMBET OLJETANKER: Til sammen 116 oljetankbiler er blitt ødelagt i et angrep i et IS-kontrollert område nær Deir al-Zor øst i Syria mandag morgen.

Us Navy
Publisert:

Til sammen 116 oljetankbiler er blitt ødelagt i et angrep i et IS-kontrollert område nær Deir al-Zor øst i Syria mandag morgen. Angrepet ble utført av fire A-10-fly og to AC-130-fly som har base i USA, skriver The New York Times.

Angrepet ble planlagt lenge for terrorangrepene i Paris fredag, legger avisen til.

De amerikanske styrkene utførte angrepet for å hindre IS fra å kunne selge oljen. Ifølge amerikanske talsmenn kan IS ha klart å tjene opptil 350 millioner kroner i måneden ved å produsere og selge olje.

Mens angrepet mandag var USAs første rettet mot oljetransport, har både Frankrike og Russland tidligere slått til mot oljeanlegg i Syria. I slutten av oktober opplyste russiske myndigheter at et oljeanlegg kontrollert av IS var blitt angrepet av russiske kampfly. Tidligere denne måneden fortalte Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian at franske fly hadde angrepet et oljeforsyningsanlegg som var kontrollert av IS.

Les også

Frankrike bomber IS i Syria

Les også

4,1 millioner har markert seg selv som trygge på Facebook

Les også

Signalbygg verden over i trikolorens farger