Satt i Trumps prestisjeråd: Nå opplever han økt USA-frykt hos kundene

Toppsjefen i Boston Consulting Group tror vi seiler mot en økonomisk opptur, men opplever at kundene er stadig mer bekymret for den politiske situasjonen i hjemlandet USA.

BCG-SJEF: Richard Lesser besøkte Oslo i høst for å møte selskapets økende antallet kunder i Norge.
  • Sindre Hopland
Publisert:

Hvert år prøver BCG-toppsjef Richard Lesser å ta turen innom Norge. Kontorene hans befinner seg i New York og Beijing, men han sier han som regel sitter på et fly.

Direktøren er kjent for å menge seg med verdens toppledere, enten på talerstolen i World Economic Forum eller i president Donald Trumps nå oppløste direktør-forum.

Nylig var han i Norge for å snakke med partnere og kunder, og sier han opplever en større bekymring fra sine kunder rundt geopolitiske spørsmål, spesielt knyttet til hans eget hjemland.

– Det er store bekymringer hos våre kunder når det kommer til hvordan USAs holdning til handel vil utvikle seg de neste seks til ni månedene, sier Lesser til E24.

– Hva er ditt råd til disse kundene?

– Ha klare beredskapsplaner. For mange direktører er det nå spesielt viktig å klare planer i forhold til handel og med tanke på tilgang til talent.

Han legger til at denne utviklingen har skjedd over de siste seks månedene.

Tror på oppsving

Han er for øvrig optimistisk når det kommer til verdensøkonomien.

– Jeg tror det er mer enn 50 prosent sjanse for at verdensøkonomien går mot en oppsving, mener Lesser.

Konsulent-toppen sier hovedfokuset om dagen er å forberede partnerne på det digitale skiftet, og mener BCG skiller seg fra andre konsulentselskaper når det kommer til både metode og resultater.

– Vi foretar en innovasjonssprint med våre partnere som ender med at de faktisk sitter igjen med håndfaste muligheter til å takle digitalisering og andre utfordringer knyttet til den teknologiske revolusjonen som skjer rundt oss, sier Lesser.

Opp til 30 prosent av alle oppdragene BCG foretar seg i 2017 er knyttet til digitale og teknologiske utfordringer.

Saken fortsetter under bildet.

PRESTISJEFORUM: Richard Lesser har vært en sentral figur under World Economic Forum.

I tillegg til klassiske konsulenttjenester har BCG også opprettet det som kalles Digital Ventures, en inkubator hvor de sammen med sine partnere utvikler helt nye teknologiselskaper.

Lesser trekker frem selskapet Autogravity, et finansieringsselskap for bilkjøp som har hentet over 80 millioner dollar fra selskaper som Daimler og Volkswagen.

Forlot Trump-panel

I februar opprettet president Trump et råd med 18 amerikanske næringslivsledere, deriblant Tesla-sjef Elon Musk, tidligere Uber-topp Travis Kalanick og Lesser.

MAKTBORD: Rundt dette bordet samlet president Trump Lesser og 17 andre fremstående amerikanske direktører, men forumet holdt bare sammen i et halvt år.

Til tross for en god start, gikk rådet i oppløsning etter seks måneder etter at Trump hadde kommet med en rekke kontroversielle uttalelser.

– Det var beklagelig at vi ikke fikk rådet til å fungere, ettersom det var en utrolig gruppe mennesker samlet rundt ett bord, sier Lesser i ettertid.

– Kommentarer om Charlottesville, forbud mot transkjønnede i forsvaret og at man trakk seg fra Parisavtalen gjorde at å sitte i forumet, til tross for at vi opplevde det som positivt, ble veldig vanskelig.

Lesser forteller at han mellom februar og august ble kontaktet av hundrevis av kolleger som ytret sin bekymring for at han satt i Trumps prestisjeråd.

– Det var rett at forumet ble oppløst. Jeg hadde trukket meg om det ikke hadde blitt oppløst.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. USA
  2. Donald Trump
  3. Teknologi
  4. Amerikansk politikk

Flere artikler

  1. Statoil-sjefen: Slik var min middag med Trump

  2. Økonomisk boom skal redde den første Trump-talen

  3. Slik vil EU beskytte seg mot Trumps sanksjoner

  4. Ny lov som skal forebygge gjeldsproblemer har trådt i kraft

  5. Går fra Microsoft til Røkke