Finansdepartementet forbereder seg på Nato-forlengelse for Stoltenberg

Stoltenberg skal i utgangspunktet tiltre som sentralbanksjef mot slutten av året. Men nå sier han det er opp til de allierte om han skal fortsette som Nato-sjef.

Nato-sjef Jens Stoltenberg på pressekonferansen onsdag, i forkant av toppmøtet torsdag. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
Publisert:

En journalist fra Politico spurte på en pressekonferanse onsdag om han vurderte forlengelse grunnet situasjonen i Europa og verden.

– Dette er opp til de 30 allierte å avgjøre. Mitt fokus er å forberede toppmøtet i morgen i den mest alvorlige sikkerhetssituasjonen vi har vært i på flere tiår, svarte Stoltenberg.

– Jeg overlater til de allierte å avgjøre dette, gjentok han til slutt.

Stoltenberg har stillingen som generalsekretær i Nato fram til 30. september. Etter det skal han etter planen tiltre i jobben som sentralbanksjef hjemme i Norge.

Nåværende visesentralbanksjef Ida Wolden Bache vil være «vikar» frem til Jens Stoltenberg tar over som sjef for Norges Bank.

– Vi har fått med oss at forlengelse er et tema i Nato og forbereder oss på at det kan skje, skriver finansdepartementets kommunikasjonssjef Therese Riiser i en e-post til E24.

– Hvordan det vil bli håndtert og hva som blir konsekvensene vil vi komme tilbake til dersom det viser seg at Stoltenberg ikke kan tiltre som planlagt mot slutten av inneværende år, fortsetter hun.

Ifølge NRK har Stoltenberg også vært i kontakt med finansminister Trygve Slagsvold Vedum tidligere denne uken.

– Der informerte han om at det var mer diskusjon rundt hans rolle i Brussel, sier Vedum.

Han opplyste også om at det er for tidlig å si hvordan Finansdepartementet følger opp sjefsstillingen i Norges Bank.

Les også

Ida Wolden Bache om Stoltenberg: – Ser frem til å jobbe med ham

Les også

Derfor fikk Stoltenberg jobben: Les hele begrunnelsen

Publisert:
Gå til e24.no