Kilde: Siktelse mot François Fillons kone

Kona til presidentkandidat François Fillon er blitt siktet, ifølge en kilde i det franske rettsvesenet. Paret anklages for misbruk av offentlige midler.

SIKTELSE: Presidentkandidat Francois Fillon forlot hjemmet sitt i Paris i går ettermiddag. Han er siktet for grov korrupsjon, og nå er også hans kone Penelope siktet i saken, bekrefter en anonym kilde i det franske rettsvesenet.

Foto: Michel Euler AP
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tidligere er konservative François Fillon selv blitt siktet for å ha ansatt kona Penelope og to av parets barn som assistenter, uten at de reelt sett utførte arbeid for ham.
Presidentkandidaten for det konservative partiet Republikanerne skal blant annet ha utbetalt lønn til kona på 680.000 euro mellom 1968 og 2013, ifølge fransk økokrim.

Tirsdag meldte flere medier at det også er tatt ut siktelse mot Penelope Fillon. Dette ble bekreftet av en kilde i rettsvesenet som ikke ønsker å bli navngitt.

Penelope og parets barn ble ansatt mens François var representant i den franske nasjonalforsamlingen, og han brukte offentlige midler til å lønne dem. I Frankrike er det lovlig for politikere å ansette familiemedlemmer, men påtalemyndigheten mener at det i Fillon-familiens tilfelle ikke ble utført noe reelt arbeid.

Fillon lovet opprinnelig at han ville trekke seg som presidentkandidat hvis han ble formelt siktet i saken. Senere gikk han tilbake på dette, men oppslutningen hans har sunket kraftig.

En ny meningsmåling tyder på at Fillon bare vil få 18 prosent i første runde av valget som holdes 23. april.

Sentrumskandidaten Emmanuel Macron ligger an til å vinne den andre og avgjørende runden foran høyrepopulisten Marine Le Pen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Frankrike
  2. Korrupsjon

Flere artikler

  1. Fillon siktet - fortsetter valgkampen

  2. Fillons dyre dresser skal etterforskes

  3. Fillon får fornyet støtte fra eget parti

  4. Le Pen litt tilbake på meningsmåling

  5. Eksperter: – Jo da, Le Pen kan vinne valget i Frankrike