Trump: Ikke nok framgang i Mexico-samtaler

USAs president Donald Trump sier at det har vært framgang i samtalene med Mexico om grensen, men at han krever mer.

FORHANDLER: President Donald Trump truer Mexico med tolløkninger dersom partene ikke blir enige om grensekontrollen ved den sørlige grensen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Amerikanske og mexicanske representanter ble ikke enige om en avtale under deres første møte i Washington om Trumps tolltrusler. Samtalene vil fortsette torsdag.

– Det har vært framgang i samtalene, men det er ikke i nærheten av å være nok, skriver Trump på Twitter.

Den mexicanske delegasjonen er i Washington for å nå en avtale som kan hindre at Trump innfører tolløkning på mexicanske varer. Trump har brukt tolltrusler for å få Mexico med på kravene om økt grensekontroll.

– Atmosfæren var god, og USA viste vilje til å bringe begge parter nærmere. Jeg er optimistisk, selv om samtalene var vanskelige, sier Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard.

Les også: Nupi-forsker kaller Mexico-toll for voldsomt tillitsbrudd: – Trump gjør Nafta-avtalen til en vits

Avstand

Ebrard tilføyer imidlertid at USA ønsker «raske og umiddelbare» løsninger mot ulovlig innvandring, noe Mexico ikke ønsker.

Trump viser på sin side til økningen i antall migranter som er anholdt på grensen mellom USA og Mexico. Han legger skylden på mexicanerne.

Over 132.000 mennesker har blitt anholdt eller pågrepet på den amerikanske grensen mot Mexico i løpet av mai, opplyser amerikansk grensepoliti. Det er første gang siden april 2007 at det har blitt gjort flere enn 100.000 anholdelser på en måned.

Les også:


Bloomberg: Derfor begynner verdens lengste veksthistorie å vakle

Kredittvurdering

Samtidig ble det onsdag kjent at kredittvurderingsbyrået Fitch senker sin vurdering av Mexico onsdag. De viser til handelsspenningene utløst av Trumps tolltrusler og de økonomiske vanskene i Mexicos statlige oljeselskap Pemex. Men byrået Moody's har endret sin vurdering av Mexico fra «negativ» til «stabil».

Trump kunngjorde torsdag forrige uke på Twitter at han innfører toll på 5 prosent på alle mexicanske varer som importeres til USA fra 10. juni. Tollsatsen vil øke til 10 prosent 1. juli, og deretter med 5 prosentpoeng hver måned, inntil den når 25 prosent 1. oktober, hvis Mexico ikke klarer å hindre migranter i å ta seg ulovlig over grensen til USA.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. USA
  2. Mexico

Flere artikler

  1. Pence: Tolløkning på mexicanske varer trer i kraft mandag

  2. Trump: Enighet mellom USA og Mexico

  3. Trump med nye tolltrusler: Vil øke tollen på varer fra Mexico

  4. Kredittbyrå: USA-toll mot Mexico kan true handelsavtale

  5. Betalt innhold

    Trump blir enda farligere når han mislykkes