Supersmaker forsikrer tungen for 13 millioner

Tesommelieren Sebastian Michaelis har forsikret smaksløkene for nær 13 millioner kroner.

Te er en av verdens mest populære drikker. Kunsten å plukke ut de beste tesmakene blir avgjort at egne tesommelierer. Sebastian Michaelis er en slik teekspert for Tetley. De har forsikret Michaelis' smaksløker for 1,5 millioner dollar.
Publisert: Publisert:

Smaksløkene til Sebastian Michaelis er svært verdifulle. Så viktige er de for Michaelis og hans arbeidsgiver, at tungen til Michaelis er forsikret for 1,5 millioner dollar, eller rundt 13 millioner kroner. Det skriver eater.com.

Grunnen er at Michaelis er en helt spesiell tesmaker. Han er en av ti tesommelierer for teselskapet Tetley. En sommelier er blir ofte forbundet med de ypperste ekspertene på vin, men også te har sine eksperter. Gjennom de siste ti årene har Michaelis smakt på over 300.000 typer te fra hele kloden.

Han er en av verdens beste tesmakere og tester nær 100 forskjellige typer hver dag for selskapet sitt. Det var Tetley, som er verdens nest største teselskap, som har tatt ut gigantforsikringen på Michaelis tunge.

Ifølge eater.com er te den nest mest populære drikken i verden etter vann. Teblanding er regnet som en kunst på linje med vin, whisky og champagne.

Publisert:

Her kan du lese mer om